Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ingen U21-trupp än?

I papperstidningens artikel om Albert Bunjaki anställning som U21-tränare får han frågan om hur hans blivande trupp kommer att se ut. Detta är något han (av naturliga skäl) inte vill (eller kan) gå in på. Enligt Bunjaki är truppsammansättningen inte bestämd än.

Jag har dock en känsla av att truppen i stort sett är klar – även om Bunjaki inte haft tid att sätta sig in i vilka spelare som ingår. För hans del är de ju hur som helst än så länge bara namn på ett papper.

Enligt uppgift kommer U21-truppen ha stora likheter med en bantad talangtrupp plus att det givetvis kan tillkomma spelare utifrån. De ”äldsta” spelarna i talangtruppen (äldre än 21) faller givetvis ifrån eftersom de platserna i U21-serien säkert kommer att besättas av spelare från A-truppen, som inte fått speltid i Allsvenskan. Fem överåriga spelare plus eventuellt en överårig målvakt får delta i U21-serien och de platserna är nog i första hand vikta för spelare från A-truppen.  Utöver spelarna från talangtruppen tillkommer sedan några av de spelare som deltog i pojkallsvenskan år 2011. Dessutom har ju Boris Lumbana och Simon Leonidsson placerats i den här truppen, enligt det besked som lämnades för någon månad sedan.

Ett problem som man måste vara på sin vakt emot med den här truppstrukturen är att det nog kommer att bli svårt för en del spelare att få tillräckligt med speltid – i alla fall stadigt återkommande sådan och det är något som man behöver väldigt mycket i en utvecklingstrupp. Det blir säkert så att U21-serien i första hand kommer att användas för att ge bänk- och truppspelarna från A-truppen nödvändig speltid. Detta kommer i så fall samtidigt att gå ut över en del av spelarna i U-21 truppen, som inte kommer att få någon. Det borde vara dags att ompröva beslutet att inte engagera sig i ÖSK Söders/ Ungdoms div 3-lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.