Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bunjaki tränar U21

Albert Bunjaki (Foto: Kosovos fotbollsförbund)

111202.
Det blir Albert Bunjaki som kommer att få ta ansvar för talangutvecklingen i den U21-trupp som är under bildande, skriver ÖSK på sin hemsida. Bunjaki med ett ettårigt förflutet i Örebro som tränare i ÖSK Ungdom har bland annat arbetat som assisterande tränare i Degerfors IF under Tony Gustavsson och sedan två år med Nanne Bergstrand i Kalmar FF. Sedan drygt fyra år är han förbundskapten för Kosovos inofficiella landslag.

Bunjaki skall tydligen parallellt med arbetet med U21-truppen fortsätta sitt förbundskaptensskap och kommer av allt att döma att lägga en hel del tid på jobbet med Kosovos landslag. Frågan är väl om tid och motivation kommer att räcka till för båda jobben. Gör den inte det är det risk för att det blir ÖSKdelen som blir lidande.

Bunjakis tränarkarriär.
1998–1999 Hassle/Torsö GoIF (spelande tränare)
2000–2002 Tidavads IF
2003 Örebro SK Ungdom
2004 Tidaholms GoIF
2005 Degerfors IF (Assisterande)
2006-2007 Kalmar FF (Assisterande)
2009- Förbundskapten Kosovo
2012- ÖSK U21-ansvarig

Bunjaki har även varit anställd vid den numera nedlagda Fotbollsakademin i Degerfors, där han hade ansvaret för akademins internationella verksamhet som bland annat innefattade ett utvecklingsprojekt i Kosovo.

Jag hade nog hellre sett att man utsett en yngre ambitiös tränare ”i den svenska tränarkarriären” (typ Axel Kjäll eller någon med en liknande profil) som ansvarig för ÖSKs U-21 projekt än en tränare som förmodligen ser arbetet som en deltidsfinansiering av uppgiften som Kosovos förbundskapten. Å andra sidan finns det gott om fotbollstalanger i Sverige med en kosovoalbansk bakgrund och Bunjakis tränarskap i ÖSK skulle kanske kunna motivera dem att söka sig till ÖSKs U-21 verksamhet.

NA: Förbundskapten tar över ÖSK
Wikipedia: Albert Bunjaki (på tyska).
BarometernBunjaki blir förbundskapten för Kosovo
Nya Wermlandstidningen
: Kosovos förbundskapten anställs av Fotbollsakademin

Tillägg: 111203.
Enligt papperstidningen så är kontraktet på tre år, men Bunjaki räknar med att det kommer att bli omförhandlat om Kosovo skulle lyckas bli medlem i UEFA. Han kommer även i fortsättningen att vara bosatt i Skövde, så det kommer nog att bli en hel del bilresor för hans del i fortsättningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.