Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Omläggning av damserierna

Svensk Fotboll hade sitt så kallade representantskapsmöte igår och då drogs riktlinjerna för nästa säsong upp. Bland besluten kan noteras.

Nytt damseriesystem från och med år 2013.
Från och med år 2013 kommer seriesystemet att läggas om. Förändringen innebär i princip att antalet elitlag minskas på nivåerna två och tre.

Antalet damallsvenska lag kommer oförändrat att vara 12. På nivå två sker den stora sammandragningen. Nu har vi två div 1-serier med vardera 12 lag. Från och med år 2013 kommer även damerna att ha en Superetta som innehåller 14 lag. På tredjenivån sker det också en viss krympning. Hittills har det funnits nio div 2-serier med vardera 10 lag. Från och med år 2013 skall det finnas sex div 1-serier med vardera 12 lag.

Av detta inser man att det kommer att bli en ordentlig utslagning bland damerna i den näst högsta serien. 10 lag av 24  kommer att ofrivilligt bli nedflyttade. Eftersom även antalet platser i nya div 1 minskas innebär detta att efter att de fd andranivålagen tagit hand om 10 platser kommer det för nästa års 90 div 1-lag bara att finnas 62 platser tillgängliga.

För ÖSK Söder och KIF Örebro DUFF kommer det baserat på det gångna  årets resultat inte att vara några större problem att hålla kvar sina platser på nivå 3. Men nu är det ju inte år 2011 års resultat som kommer att avgöra detta utan nästa års resultat. Kan lagen behålla sin spelstyrka tror jag dock att de kommer att klara att hålla sig kvar på den lägsta nationella damnivån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.