Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Pontus är bäst

Pontus Jakobsson - årets bästa försvarsspelare i div 2.

111123. Pontus bäste back i Sverige.
Talangtruppens mittback Pontus Jakobsson har utsetts till div 2-seriernas bästa försvarsspelare. Spelbolaget Unibet har idag släppt sin ranking över div 2-seriernas bästa spelare och glädjande nog har ÖSK Ungdoms mittback Pontus Jakobsson utsetts till årets bästa försvarsspelare.
– Att utse bästa back och bästa anfallare var oerhört tufft. Till slut föll juryn för de unga talangerna Pontus Jakobsson och Sonny Karlsson. Jakobsson är en kämpe och pådrivare som nosat på en a-lagsplats i Örebro, säger Jonas Nilsson, PR-chef hos spelbolaget.

Pontus har Garphyttans IF som moderklubb och kom till ÖSK via Sturehov. Då var han mittfältare och som mittback började han inte spela på allvar förrän under fjolåret.

Utöver äran utgår ett pris på 15.000 kronor av vilka 10.000 går till föreningen och 5.000 till Pontus.

Utnämningen är en ytterligare en fjäder i hatten för Håkan Juhlin och hans arbete med att utveckla talangtruppens spelare.

Sveriges bästa division 2-spelarna i Sverige 2011 är:
Bästa målvakt: Beso Kodalev, Östersunds FK, Norrland
Bästa back: Pontus Jakobsson, ÖSK Ungdom, Norra Götaland
Bästa mittfältare: Armin Pasagic, IFK Klagshamn, Södra Götaland
Bästa anfallare: Sonny Karlsson, Utsiktens BK, Västra Götaland

111116. Pontus bästa back i Norra Götalandsserien.
Talangtruppens mittback Pontus Jakobsson har utsetts till den bästa försvarsspelaren i sin serie i Unibets div 2-ranking. Pontus var en av tre försvarare som var nominerade för utmärkelsen. De övriga två var Emil Aleskog, Carlstad United BK och Johan Friberg da Cruz, Assyriska. Minst en fjäder i hatten för Pontus som ju hade en hel del att stå i eftersom ÖSK Ungdom var seriens svagaste lag.

NA: Jakobsson bäst i serien

Nästa steg är nu att den förmodligen rätt ovetande juryn skall vaska fram de bästa spelarna i samtliga div 2-serier. Pontus meriter skall därför jämföras med följande spelare: David Svanberg Sandviken, Steve Burton Östersund, Eldin Kozica Arameiska Syrianska, Petter Björlund Utsikten och Arsim Arit från Klagshamn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.