Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Vill Rama bli såld?

Det påstår i alla fall FotbollDirekt. Ett påstående på vilket man kan svara: Vilken spelare vill inte det? En försäljning brukar ju innebära, att man får spela i ett bättre lag med bättre personliga villkor.

Nu tycker jag inte att det finns speciellt mycket konkret i artikeln. Tvärtom konstaterar Magnus Sköldmark att det verkar vara rätt lugnt på värvningssidan. Laget gick dåligt i år och det har färgat av sig på intresset för klubbens spelare (när väl Almebäck och Bedoya lämnat).

Vad gäller Rama så måste man vara realistisk. Han kom inte till Örebro för att han vill sätta upp sina bopålar i Sverige. Han hade hamnat på kant med sin tränare i Hanover och behövde en möjlighet att få fart på sin karriär igen. Bättre då för honom att gå till en klubb där han kan dominera och få mediautrymme.

Får ÖSK ett bra bud på honom bör de sälja honom, anser jag. Han kommer ändå att lämna förr eller senare och det är bättre att sälja nu och kunna återinvestera pengarna i andra spelare än att låta honom spela av kontraktet för att sedan gå gratis. För någon förlängning av sitt kontrakt lär han inte vara intresserad av. Örebro är bara en mellanlandningspunkt i hans karriär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *