Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fem örebroare till landslagssammandragning

Häromdagen uppmärksammade Eyravallsbloggen, att ÖSKs duktige anfallare Lukman Murad tillsammans med fyra andra 96-or från Örebrodistriktet tagits ut till Svenska Fotbollförbundets decembersammandragning för åldersgruppen på Bosön. Ytterligare ett bevis på att talangutvecklingen hos örebroklubbarna håller hög klass. Hur uppmärksammades då uttagningarna hos de närmast berörda klubbarna och organisationerna? Ja, ungefär som väntat, vilket i alla fall i vissa fall skulle kunna kompletteras med ett tyvärr.


Karlslunds IF skriver på sin hemsida.

Tre KIFare till landslagsläger
2011-11-15 09:09

Vi har glädjen att meddela att tre stycken killar i vårt P96-lag har blivit kallade till landslagsläger på Bosön den 1-4 december. Tillsammans med ett 60-tal andra spelare runt hela landet finns det alltså tre stycken som representerar Karlslunds IF HFK, vilket endast har skett en gång tidigare i vår förening då vår framgångsrika P90-kull representerades av Oscar Jansson, Oscar Johansson och Michael Jidsjö.

Till vinterns landslagsläger på Bosön har Christer Lipovac, Adam Molin och Filip Rinne blivit kallade. STORT GRATTIS!
Vi önskar er nu lycka till på denna resa!


BK Forward skriver på sin hemsida.

BK Forwards Alexander Gustafson uttagen i P96 landslaget
2011-11-15 11:12

P15/P96 Trupp till läger på Bosön dec 2011 Alexander Gustafson uttagen till landslaget
BK Forward skickar ännu en gång en spelare till ungdomslandslaget.

Denna gång är det mycket duktiga mittbacken Alexander Gustafson som är född 1996. Han var uttagen till Elitlägret i Halmstad i Juli, där han gjorde mycket bra ifrån sig. Han har iår tagit ett stort steg med spel i P15 regional och PAL, och tog klivet upp i U-laget efter sommaren. BK Forward önskar Alexander lycka till på Bosön i DEC, och fortsatta
fotbollsframgångar.


ÖSK skriver på sin hemsida.

Ingenting.

Det verkar som om man tycker att det här inte var så viktigt. Mycket märkligt, tycker jag. Det är väl positivt att kunna visa att den egna talangutvecklingen fungerar bra och att man har ungdomar i verksamheten som hör till de allra bästa i Sverige i sin åldersklass.  Att lyftas fram på den allsvenska klubbens hemsida skulle dessutom säkert uppfattas som väldigt stimulerande för berörda spelare. Utöver detta tycker jag faktiskt, att ÖSK som distriktets största och ledande klubb borde  kunna kosta på sig att även nämna de spelare från Karlslund och Forward, som blivit uttagna till denna sammandragning. Det är ju trots allt så att ett sådant omnämnande skapar good-will, vilket inte skall föraktas.

Tillägg: Det verkar som om passningen nådde fram till ÖSKs hemsida. För nu har Lukman fått sin välförtjänta nyhetsnotis där.


Örebro Läns Fotbollsförbund.

Ingenting.

Rätt svagt av ÖLFF också, anser jag. Även om de själva inte ansvarar för dessa spelares utveckling, så deltar de i förbundets distriktslag och uttagningen förtjänar att få en notis. Det tar max fem minuter att skriva några rader om det.


NA, papper: Notis i tidningen igår.
NA, web: Ingenting.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.