Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitpaket 1, träff 5

ÖLFF har kallat ett antal spelare från distriktets klubbar till träff nr 5 i det så kallade Elitpaketet. Det rör sig den här gången om en rätt omfattande sammandragning med två samlingar bestående av spelare ur flera olika åldersgrupper. Från ÖSK Ungdoms verksamhet har följande spelare bjudits in.

Samling 1.
Karl Westdahl (mv, -97)
Adam Johansson (-97)
Felix Möller (-97)
Simon Rosén (-97)
Andreas Klingström (-96)

Samling 2.
Armin Keljalic (mv, -96)
Rickard Hallgren (-96)
Filip Albertsson (-95)
Lukman Murad (-96)
Stefan Hannasson (-94)
Carl Ekstrand/Hamrén (-96)

Jag måste erkänna, att jag har lite svårt att förstå vad dessa sammandragningar egentligen syftar till. De allra flesta av de som kallats kommer från ÖSK, BK Forward eller Karlslunds IF, Örebros tre stora elitklubbar på pojksidan. I dessa klubbar har de redan tillgång till kvalificerad, målinriktad träning under erfarna ledare. Dessutom har förmodligen alla valt en fotbollsinriktad skolutbildning och tränas alltså även på skoltid. En del av de utvalda är dessutom så bra att de kallats till Svenska Fotbollförbundets landslagssammandragningar.

För spelare från mindre klubbar som inte har resurser att driva en pojkelitsatsning kan det givetvis vara värdefullt att få komma med på en sådan här verksamhet och få träna med bättre kvalitet än vad de får i sin ordinarie klubbträning. Det finns givetvis även positiva effekter av att blanda spelare från olika föreningar och delvis även olika åldersgrupper. Men samtidigt kan jag inte undgå att undra om inte det finns en gräns för hur mycket fotbollsträning dessa ungdomar klarar av att ta till sig. Speciellt om de i sina olika fotbollsmiljöer möts av delvis motstridiga råd och instruktioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.