Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Aftonbladets silly season

Den före detta kvällstidningen försöker sig på att skildra läget i lagen – alltså hur det ser ut i de allsvenska klubbarna så här i gränslandet mellan 2011 och 2012. Det lyckas man väl så där med. Förvisso inte den lättaste av uppgifter, men resultatet ter sig rätt magert.

När det gäller ÖSK får tidningen (givetvis) inte ut speciellt mycket matnyttigt.  Sixten, som man tydligen talat med, säger inte ett smack. Dels därför att det inte är hans sak att uttala sig för pressen, dels för att han nog inte gjort det även om det hade varit det. Listan över önskespelarna håller man tätt intill bröstet.

Så pass mycket klämmer i alla fall Sixten ur sig att det framgår att han ser fram emot/hoppas att kunna välkomna 5-7 nya spelare i truppen. Dessutom listas de spelare som lämnar klubben. Beträffande Boris Lumbana och Simon Leonidsson har dock tidningen inte gjort sin hemläxa ordentligt. Enligt deras dagsaktuella status, så lämnar de inte ÖSK utan byter bara från A-truppen till U21-truppen. De står båda under kontrakt med ÖSK även under nästa år och kommer att finnas tillgängliga vid behov. I övrigt kan man väl konstatera att sett utifrån hur laget ställdes upp i år, så är det bara en given startspelare som lämnar – två om man räknar med Nordback. Om de som ansluter håller god allsvensk klass kommer slagstyrkan i truppen att ha förstärkts ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.