Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖLFF vidare i Cup Byggnads

Örebrodistriktets 16-åringar har i helgen varit i Åtvidaberg för ett kvalificerande gruppspel i den svenska distriktscupen, som det här året går under namnet Cup Byggnads.

I fredagens inledande match mot storfavoriterna från Östergötland (med ett knippe landslagsmän i laget) fick örebroarna finna sig i en 6-4 förlust i en svängig och minst sagt målrik match. Lukman Murad och Filip Albertsson från ÖSK fanns med bland örebrodistriktets målskyttar.

På lördagen spelades den andra och avslutande matchen för örebroarnas del. Södermanland stod för motståndet och ÖLFF:s lag vann med 5-2. Söndagens  match, då Östergötland mötte Södermanland, borde ha varit en ren expeditionssak för förhandsfavoriterna. Men bollen verkar inte ha studsat hemmalagets väg den här gången eftersom Södermanland vann med 2-1.

Turneringsresultaten innebar således att alla tre lagen slutade på tre poäng. Örebro och Östergötland hade samma målskillnad, men Örebro tog gruppsegern och direktkvalificeringen för fortsatt spel tack vare fler gjorda mål. Östergötland får nu försöka att kvala sig kvar medan Södermanland är utslagna.

Jag bytte några ord med distriktsförbundskapten Peder Hessel i samband Karlslundscupen och han var överlag nöjd med ÖSKarnas insatser. Utöver Lukman och Filip deltog även nyförvärvet från Karlslund mittbacken Carl Hamrén (-97).  Dessutom fanns målvakten Olle Hellgren med i truppen, men han kom nog inte till spel. Filip Albertsson hade varit lagets genomgående bästa spelare, tyckte Peder.

På flicksidan (utan ÖSK-deltagare) blev distriktets tjejer tvåa och får således försöka kvala sig vidare.

Tillägg: För slutspelet gäller följande.
Slutspel: speldagar den 13-15 januari 2012 i Stockholm (27-29 januari 2012, i Sundsvall och Jönköping x2).

De åtta gruppsegrarna samt de fyra grupptvåorna som kvalat in till slutspelet indelas i fyra grupper om vardera tre lag. Varje grupp består av två gruppsegrare och en kvalsegrare.

Segrande lag i respektive slutspelsgrupp spelar semifinal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *