Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Målet i fokus

Efter veckans provspel av de två nordamerikanska målvakterna verkar det som om att det först på (in)handlingslistan står: ”Täpp till luckan efter Alvbåge”. Enligt både Vasabladet igår och NA idag vill ÖSK komma till skott mer eller mindre direkt. Därmed är det inte säkert att valet står mellan de två senaste provspelarna. Naturligtvis vill ÖSK se dem in natura för att bättre kunna ställa dem mot de alternativ man (eventuellt) har. Det är ju till och med möjligt att det är någon annan målvakt som siktet i första hand är inställd mot och att de som nu provtränat kan anses som en del av Plan B.

En målvakt som inte verkar ingå i ÖSKs planer är Helsingborgs utlånade målvakt Oscar Berglund. Berglund har spelat med Assyriska i år och enligt planerna skall han göra det även nästa år. Helsingborg verkar tycka att det är bättre att ha Daniel Andersson på bänken nu när denne efter ett år i Ängelholm vant sig vid den tanken. Berglund å sin sida vill inte sitta på bänken – Sveriges bästa målvakt lär han ju inte flytta på. Till FotbollDirekt säger han att han skulle välkomna ett intresse från ÖSKs sida. Jag skulle tro, att ÖSK har rätt bra koll på målvakter i Superettan med örebroanknytning (Adolfsberg är moderklubben). Har han inte hört något från ÖSK än lär han inte göra det i fortsättningen heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *