Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sportchefen om ditt och datt

Den för tillfället mycket produktiva svartvita sidan har varit i kontakt med Lennart Sjögren för att lyssna med honom beträffande diverse spörsmål.

Läget i ett nötskal.

1. ÖSK söker i första hand spelare från de nordiska ligorna.

2.Patrik Anttonens rehabilitering går för långsamt. ÖSK undersöker om den på något sätt kan snabbas upp.

3. ÖSK undersöker fortfarande var man skall göra med den div 3-plats, som tillhör ÖSK Ungdom.

4. Ambitionen är att ha klart med en tränare för U21-truppen innan november gått till ända.

5. Lennart har alla rykten till trots inte träffat Tobias Grahn.

6. Det blir ingen testmatch, men väl träningsinbjudningar.

Synpunkt.
Beträffande punkten 3 så lär ÖSK har ett styrelsemöte i övermorgon (torsdag). Det är möjligt att man kan ta något slags beslut då. Det finns dock några problem, som måste klaras ut.

– Även för spel i div 3 kommer det att krävas en rätt slagkraftig trupp. Om de bästa och mest meriterade ur talangtruppen går till U21, så är det tveksamt om man kan få ihop en tillräckligt bra trupp för att man skall kunna göra sig gällande i div 3. Hur motiverade är de spelare som redan känt på spel i tvåan att ta ett steg ner i seriehierarkin? Många av dem skulle nog kunna göra sig gällande hos Karlslund eller Rynninge.

– Att hålla ett lag i div 3 innebär dessutom utökade kostnader. Förra året hade man en talangtrupp i tvåan. Nästa år skulle man både ha en U21 trupp och ett div 3-lag. Frågan är om detta rymms inom de snäva ekonomiska ramar som begränsar klubbens handlingsfrihet.

Samtidigt är det så att ett lag på div 3 nivå kommer att behövas – om inte just nu så på sikt. De spelare som lämnar 16/17-årsverksamheten hos ÖSK Ungdom ute på Ekäng är i allmänhet inte tillräckligt erfarna/utvuxna för att direkt kunna ta en plats i en U21-verksamhet, som ju delvis kommer att bestå av spelare med allsvensk rutin. De kommer att behöva någonstans där de kan mellanlanda fotbollskarriären.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.