Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Uttagningar

ÖLFF har tagit ut en hel del ÖSKare för deltagande i träningsläger av olika slag.

P95 matchas mot IFK Kumla.
Sextonåringarna skall i början av november spela sina matcher i gruppspelet av Cup Byggnads. Matcherna spelas på Kopparvallen i Åtvidaberg. I Örebrodistriktets kvalificeringsgrupp ingår även Östergötland och Södermanland. Som en förberedelse för dessa matcher kommer en träningsmatch att spelas mot IFK Kumlas seniorlag den 30 oktober. I matchtruppen återfinns tre spelare från ÖSK, nämligen Lukman Murad, Filip Albertsson samt målvakten Jonathan Herbst. För matchningen svarar ÖSKS talangutvecklare Peder Hessel och målvaktstränare Christer Neanro.

Höstläger för P96.
De ett år yngre spelarna deltar i ett höstläger på Ekäng den 29 och 30 oktober. Förbundskaptenerna och ÖSKarna Peter Johansson och Johan Cehlin har tagit ut en Karlslunddominerad trupp på 33 spelare som även innehåller sju deltagare från ÖSK. Dessa är försvarsspelarna Edwin Ahlnäs, Gustav Fardelin och Sebastian Magnusson, mittfältarna Rickard Hallgren, Henning Nordvall och Amel Rastoder samt anfallarna Lukman Murad och Andreas Klingström. (Det verkar således som att Lukman blivit dubbelbokad).

Elitpaket 1, träff 4.
ÖLFF bedriver utöver distriktslagsverksamheten en separat elitutbildning under ledning av Thomas Bengtsson (John Bauer/ex BK Forward). Jag har aldrig blivit riktigt klok på vad den här utbildningen går ut på och på vilket sätt den skiljer sig från vad man gör i klubbarna resp. distriktslagen. Men den finns ju där, så den måste väl ha ett syfte. Deltagarna verkar för övrigt variera en del mellan de olika träffarna.

Nästa träningstillfälle går av stapeln på eftermiddagen den 2 november. Tjugonio spelare har kallats av vilka sju kommer från ÖSK. Utöver Rikard Hallgren (född -96) är det ett gäng 97-or som blivit uppmärksammade. Dessa är Adam Johansson, Johan Sjögren, Michel Hernandez, Mirza Turam, Marcus Nydahl och Felix Möller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.