Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sjögren om Samuelsson

– vi känner till spelaren mycket bra.

Det uttalandet har väl blivit Lennart Sjögrens favorituttalande när eventuella nyförvärv kommer på tal. Det behöver dock inte betyda att det är en spelare som ÖSK är intresserad av. Det betyder bara precis vad han säger – att ÖSK känner till spelaren. Häromveckan var det väl Åtvidabergs Magnus Eriksson som fick samma omnämnande.

Utlösande faktor den här gången var Svartvitt, som frågade Lennart om det finns något intresse för degerforsaren. Från ÖSKs sida vill man givetvis varken säga bu eller bä – detta för att inte försämra en eventuell förhandlingsposition.

Visserligen säger man att det är på grund av konkurrensen på den svenska spelarmarknaden, som man föredrar att inte diskutera sina värvningsmål. Ett argument som jag alltid haft svårt att förstå. Det skulle kanske kunna ha en viss betydelse om man talar med en yngre okänd div 2-spelare utan agent. Men när det gäller etablerade spelare i Allsvenskan och Superettan så är de med största sannolikhet väl scoutade av de flesta. Rör det sig om ett köp av en etablerad spelare gäller det däremot att inte verka alltför angelägen. Gör man det riskerar man att motparten begär en högre summa för att gå med på att släppa sin spelare.

Dessutom kan icke-kommentar policyn säkert vara av betydelse vid ÖSKs spelarförhandlingar. Det gäller ju att inte verka alltför angelägen eftersom det nog kan försämra den egna förhandlingspositionen. Om ÖSK förhandlar om spelare A kan det vara bra att få denne att tro att man även pratar med andra spelare. Även om man inte alls egentligen är intresserad av B så skadar det definitivt inte förhandlingsläget om man kan få A att tro detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.