Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM-final i kväll

ÖSKs sextonåringar spelar ikväll DM-final mot Karlslunds IF. ÖSKs väg till finalen har gått via IFK Kumla (13-0) och BK Forward (1-0). Karslund började med att slå Sturehov med 2-0 och fick sedan en betydligt lindrigare semifinal, där de slog Eker med 12-0. De två lagen som möts ikväll kan alltså båda gå in i finalen med cup-målskillnaden 14-0. Om detta sedan innebär att de är jämnbördiga får vi se ikväll.

Karlslund har under året spelat sina 16-åringar i den regionala serien med bra resultat. De kom tvåa efter IFK Norrköping. Jag skulle kunna tänka mig att man från KIFs sida matchar en hel del av sina duktiga 15-åringar i sitt lag.

ÖSK har haft representanter både i pojkallsvenskan och i den regionala serien. Resultaten har väl varit så där. I pojkallsvenskan spelade man i år i den högst serien, men föll på mållinjen vilket innebär nedflyttning ett snäpp nästa år. Dessutom medverkar man i den regionala serien med en mittenplacering som resultat.

Lagen har alltså mötts två gånger i den regionala serien för 16-åringar. Karlslund har vunnit båda matcherna med uddamålet. Resultat som kanske inte säger så värst mycket inför kvällens match eftersom ÖSK med tanke på pojkallsvenskan inte matchat sina starkaste lag vid dessa tillfällen.

Kvällens DM-final spelas på Behrn Arena med avspark kl. 19:45.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.