Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21-allsvenskan

ÖSK har ju bestämt sig för att ha ett lag i nästa års U21-allsvenska. Förhoppningen är att på det sättet kunna erbjuda speltid för de spelare som inte får tillräckligt mycket speltid med klubbens förstalag samt utgöra en del i klubbens talangutveckling. Det kan därför vara intressant att se vilka regler som gällde för årets U21-allsvenska. (Jag tror inte att det inte blir så stora förändringar till nästa år).

Allmänt om Folksam U21-serier 2011 (s k *SEF-serierna)

Serierna är till för spelare födda 1990 och senare. Fem överåriga spelare tillåts (sex om man har en överårig målvakt).

Matcherna i U21-serierna följer SvFF:s Tävlingsbestämmelser förutom att ”lån av spelare” får tillämpas.
Tävlingsbestämmelserna 2011 återfinns i Fotbollboken samt på vår hemsida www.svenskfotboll.se välj sedan Svensk fotboll/Tävlings-frågor/föreskrifter och tävlingsbestämmelser.

Avbytare
Högst sju avbytare får antecknas på spelarförteckningen, varav alla sju får bytas in under match. Utbytt spelare får återinträda i spelet. Byte av spelare får ske under spelets gång, s.k. flygande byte. Alla spelare som finns med på spelarförteckningen anses ha deltagit i matchen, oavsett om de blivit inbytta eller ej.

Lån av spelare
I seriespelet och slutspelet (med viss begränsning) kan även spelare som inte är licensierad i föreningen (s k lån) delta. Deltagande ska föregås av ett skriftligt godkännande av moderföreningen, Godkännandet skall också bifogas laguppställningen. Det kommer även att vara tillåtet med inlånade spelare i slutspelet. Dock måste inlånad spelare i kvartsfinal, semifinal och final tillhöra klubb från div. 1 eller lägre serie.

Antalet spelare i årets A-trupp som nästa år kommer att kunna kvala in som ”riktiga” U21-spelare är rätt begränsat. De är:

Boris Lumbana (-91)
Ahmed Yasin (-91)
Emil Berger (-91)
Josef Ibrahim (-91)
Kalle Holmberg (-93)
Simon Leonidsson (-92)
William Atashkadeh (-92)

Utöver dessa kan max fem stycken överåriga plus en överårig målvakt delta. Dessutom kan spelare från klubbens kommande talangsatsning och även spelare från andra föreningar deltaga.

Mer om U21-allsvenskan finner man hos Svenska Fotbollförbundet där man även kan se hur det gått för de olika lagen i årets seriespel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.