Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sista resan med gänget

ÖSK Ungdom spelar årets sista match borta mot Ytterby i morgon lördag. Vill det sig riktigt illa så kommer det kanske att visa sig vara den sista resan och matchen överhuvudtaget för ÖSK Ungdoms ”senior”lag. Från klubbledningens håll har det ju kommit signaler om att man funderar på om och hur man skall driva verksamheten i talangtruppen vidare. Den kan komma att läggas ned helt och hållet, vilket vore olyckligt eftersom det skulle skapa ett gap i klubbens utbildningstrappa. Till uppbrottsstämningen bidrar säkert också att det blir den sista matchen i vilken Håkan Juhlin efter 10 år med ÖSKs talangutvecklingsverksamhet kommer att coacha sitt lag. Håkan, vars kontrakt sträcker sig fram till årsskiftet, får ju ingen förlängning av anställningen hos ÖSK.

I den sista omgångens match har inget av lagen egentligen någonting att spela för. Ytterby, som säkrade fortsatt div 2-spel i den förra omgången genom ett oavgjort resultat mot Gunnilse, kan i händelse av vinst och samtidig förlust för Götene avancera en placering från plats nr 8 till nr 7. Men det är också det enda som står på spel. ÖSKarna kan inte ens hoppas på en platsförbättring. Förhoppningsvis spelar man ändå för att göra klart säsongen på ett hedervärt sätt.

ÖSK har inte lämnat någon information om vilken trupp man tänker skicka söderut – inte för att det i det här läget spelar någon större roll. Det har dessutom varit rätt tunt med tillgängliga spelare under de senaste omgångarna. Mot Skoftebyn nu senast hade man två friska och en halvsjuk utespelare på reservbänken förutom målvakten Claus Pedersen.  Kalle Holmberg är på landslagsuppdrag och alltså inte tillgänglig. David Rohlén var avstängd i den förra matchen och bör vara tillgänglig igen. Viktor Lindqvist var den sjuke på bänken och han har förhoppningsvis tillfrisknat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.