Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P14: DM-final mot BK Forward

110928 kväll. Förlust i P14-finalen.
Det blev förlust i DM-finalen. BK Forward vann med siffrorna 3-1 efter 0-0 i halvtid. Siffrorna 3-1 speglar dock inte styrkeförhållandena på planen speciellt bra. Matchen var på det hela taget rätt jämn, men om något av lagen skall ha segern får man nog även som ÖSKare tillstå, att Forward trots allt var det lag som låg närmast. Vad som fällde utslaget i Forwards favör var nog i första hand var något större och tyngre än sina motståndare hos ÖSK. Det märktes framför allt i samband med deras första två mål, då ÖSKarna inte kunde hålla emot deras forcering.

Den första halvleken var rätt händelsfattig med två lag som på det hela tog ut varandra. Några chanser åt vardera hållet. Närmast ett ledningmål var nog ÖSK efter det att Forwards målvakt inte kunde hålla Johan Sjögrens frispark från halva planen. (Det var lite medvind). Bollen passerade dock över kortlinjen och inte mållinjen så den chansen blev det inget av.

I andra halvlek tog ÖSK ledningen i den 54 minuten när David Holm nickade in en frispark från Adam Johansson. Glädjen över ledningsmålet räckte dock bara tre minuter. Sedan hade Forward utjämnat till 1-1 efter det att ÖSKarna inte lyckats rensa en boll från straffområdet. I en liknande situation 10 minuter senare gjorde de sedan 2-1. Dessemellan hade ÖSK haft några chanser, bland annat ett skott i ribban. Precis när matchen sedan var på väg att ta slut kom det tredje målet efter det att ÖSK övergivit sin egen planhalva på jakt efter kvitteringsmålet. Inte så mycket att säga om det målet – man måste försöka.

I det svartvita försvaret svarade mittbacken Johan Sjögren för en säker insats. Vänsterbacken Mirza Turan var som vanligt bollsäker och kom också fram några gånger på sin sida av planen. Adam Johansson styrde och ställde en hel del på mittfältet och levererade ett antal fina servar vid ÖSKs fasta situationer. I anfallet var David Holm den som märktes mest – främst för sin energi och sitt småtuffa spelsätt.

Felix Möller och David Holm gjorde båda mål mot serieledarna från FBK Karlstad i P15:s regionala match i lördags. Nu gäller det att visa att målformen håller i sig i kvällens DM-match mot BK Forward.

110928.
I kväll möter ÖSKs fjortonåringar (97-orna) BK Forward i årets DM-final. ÖLFF:s statistik är väl inte hundraprocentig, men det verkar som det är första gången på 2000-talet, som ÖSK deltar i en P14-final.

De två lagen generalrepeterade så att säga redan i fredags då klubbarna möttes i den vid det laget ointressanta kvalificeringsserien för nästa års P15 Regionalserie. Båda klubbarna hade redan kvalificerat sig så mötet fick mer karaktären av en träningsmatch. ÖSK kom till spel med ungefär hälften av de spelare som brukar förekomma i den absolut starkaste uppställningenför åldersgruppen. Skador, sjukdom samt tre spelare som deltog i P15:s match dagen därpå saknades. BK Forward lär iofs. också ha saknat ett antal spelare från sin normala startuppställning.

Fredagsmatchen slutade med en 1-0 seger för Forward efter en jämn match där målchanserna var förhållandevis få.

Kvällens match spelas på Karlslund Arena med start kl. 19:15.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.