Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Spännande ända fram till kaklet

De lokala div 5-serierna avslutades idag och det var ovisst ända in i det sista vilka lag som skulle ta hand om direktuppflyttnings- resp. kvalplatserna. Speciellt dramatiskt blev det i den norra serien, där båda topplagen gick bet på uppgiften att säkra en trepoängare. Märkligast var väl Real Örebros match mot suveräna jumbolaget Frövi IK. Real tog ledningen redan i den andra minuten genom den före detta söderspelaren Shazada ”Shaze” Akbari. Därefter gjorde Real inga fler mål, medan Frövi gjorde fem! Att Pars förlorade mot Lillkyrka var inte lika överraskande. Lillkyrka har trots allt gjort en rätt bra säsong. Med förluster för både Pars och Real blev det istället Närkes Kil som tog steget upp till fyran från den norra serien.

I Söder besegrade IFK Hallberg Yxhult med knappast möjlga marginal och tog kvalplatsen på bättre målskillnad än Sturehov. Det surras dock på nätet om att Hallsberg på nytt skall ha använt sig av en otillåten spelare, vilket i så fall skulle ge kvalplatsen till Sturehov. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Kvalet kommer att spelas mellan de två tvåorna från div 5-spelet samt Lekeberg som blev tia i div. 4. Lagen möts i en enkelserie och Lekeberg får väl trots allt hållas som favoriter. Det finns dessutom en rätt god möjlighet att det blir två lag som får gå upp. Hur det blir med detta avgörs i uppflyttningskvalet till div 3. I detta möter IFK Örebro tvåorna från div 4-serierna i Närke (Vretstorp), Värmland (Hertzöga BK) och Västmanland (Juventus IF). Om IFK Örebro klarar sig kvar eller om Vretstorp tar platsen på IFK Örebros bekostnad, så blir det en plats ”över” i fyran. Denna besätts i så fall av det näst bästa kvallaget i uppflyttningsserien till fyran.

IFK Örebro har ett så pass bra lag att de bör klara sig kvar. Deras vårsäsong var usel men under hösten har spelet varit bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.