Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder avslutade med femetta

ÖSK Söders unga lag kan se tillbaka på en bra div 5-säsong. (klicka på bilden så blir den bättre).

ÖSK Söder besegrade Latorps IF med hela 5-1 efter 2-1 i halvtid, då div 5-säsongen avslutades på Ekäng. Revansch alltså för 4-0 förlusten på bortaplan i våras. På hemmaplasten känner södergrabbarna sig bekväma och utnyttjar också ofta det rullvänliga underlaget på bästa sätt. Matchens första kom redan efter 10 minuter då Benjamin Andersson bjöd på något så ovanligt som en hörna slagen direkt i mål. Efter ledningsmålet dominerade ÖSK spelet, men det blev ändå gästerna som kunde utjämna. En av deras anfallare kom fri och sköt ett hårt skott som Joel Andersson inte kunde hålla. En latorpare höll sig framme och kunde utan några problem kvittera.

Trots den lite onödiga utjämningsmålet fortsatte ÖSKarnas spelmässiga övertag och med ca. 10 minuter kvar av den första halvleken kan de ta ledningen igen. På nytt är det Benjamin Andersson som ligger bakom målet. Efter en attack längs kanten nås hans inlägg av Kim Granlund som hittat in framför Latorps mål från sin mittfältsposition. Ettmålsledningen står sig sedan halvleken ut.

Jesper Källqvist dödar matchen genom soloprestation..
Inledningen av andra halvlek bjuder på jämnare spel några minuter innan ÖSKs mittback Jesper Källqvist med start från den egna planhalvan mer eller mindre kopierar Benjis kantlöpning från första halvlek (även om det inte gick riktigt lika fort). Han passar dock inte utan skär själv in mot mål och placerar bollen vid bortre förbi en rätt statisk målvakt. Riktigt bra gjort även om Latorps försvarare inte kan känna sig helt nöjda med sina insatser när de misslyckades med att stoppa honom. Men det var väl ingen som räknade med att en mittback skulle ta kantvägen fram till mål.

Efter 3-1 målet tog väl matchen på sätt och vis slut. Inget av lagen hade egentligen något att spela för och ÖSK dominerade spelmässigt så pass mycket att gästerna nog insåg att det var rätt utsiktslöst att hoppas på ytterligare en kvittering. Det blev istället ÖSK som kunde späda på sin målskörd ytterligare. Först var det vikarierande mittbacken Pontus Lövgren som på sitt karaktäristiska sätt plöjde fram genom mittfältet. Via ett antal motlägg och kroppskontakter fick han fram bollen ända till straffområdet där han lämnade över den till Mirza Basic, som efter några försök fick den i mål. Matchens femte och sista gjordes sedan av Kim Granlund som nickade in en ribbretur med ungefär tio minuter kvar att spela.

Gott om plusvarianter i hemmalaget.
Söder visade än en gång att på sin hemmaplan är man svårslagna. Bloggens tyckte att laget överlag levererade en väl godkänd insats, men vill ändå plussa lite extra för Joel Andersson i målet, snabbe och energiske högerbacken Sebastian Lööw, altmeister Mattias Dimberg på mittfältet (han är visst redan 22), måltjuven Kim Granlund som trots mittfältsrollen har kapacitet att fylla på framför mål då det vankas målchanser, samt i anfallet framför allt Benjamin Andersson som låg bakom första halvlekens två förmodligen matchavgörande mål.

En väl genomförd match för laget som alltså kan börja försäsongsträningen med positiva minnen från sin senaste seriematch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *