Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Dubbelpack på Ekäng

Det gick inget vidare för ÖSK Ungdoms lag i Göteborg, men de två yngre representationslagen som spelade hemma på Ekäng lyckades riktigt bra.

Bra spel av 96-orna.

Målgörarna mot FBK Karlstad: Nyförvärvet Amel Rastoder, Alexander Ekengren, Felix Möller och David Holm.

I dagens första match mötte ÖSKs regionala 15-åringar serieledarna från FBK Karlstad. I vad man från ledarhåll tyckte var årets bästa halvlek tog ÖSK ledningen med 3-0 efter att helt ha dominerat spelet. Felix Möller inledde målskyttet genom att volleystyra in ett inlägg. Alexander Ekengren utnyttjade en obeslutsamhet i FBK-försvaret när målvakt och försvarsspelare inte verkade vara överens om vem som skulle ta hand om bollen. Varpå Alle påpassligt lobbnickade in den till 2-0 i stället. Det tredje målet var helt och hållet Felix Möllers. På något sätt hittade han en väg mellan två försvarare i backlinjen och ensam med målvakten gjorde han sedan inget misstag.

I andra halvlek kom FBK om inte ut som ett nytt lag så i alla fall ett kraftigt förbättrat lag. De gjorde både 3-1 och 3-2 och ÖSKarnas spel svajade ordenligt. Som bortblåst var de första halvlekens fina spel. Några lyckade byten och en fin prestation av den imponerande David Holm i den centrala anfallspositionen vände dock matchen till ÖSKs favör igen. David gör själv 4-2 och när han sedan blir fälld kan nyförvärvet från BK Forward Amel Rastoder göra 5-2 på straff.

Hos ÖSK var det många riktigt bra prestationer. Ytterbackarna Emil Fransson och Sebastian Magnusson brukar inte komma med i de här rapporterna men de var som vanligt mycket bra. Sebastian är mycket följsam i sitt försvarsspel och i pricip omöjlig att passera. På mittfältet som stod för mycket av laget energi gjorde både Henning Nordvall, Rikard Hallgren och den ett år yngre Adam Johansson bra ifrån sig även om Rikard nog borde ha gjort något mål på de chanser han skapade. Anfallsmässigt dominerade framför allt 97-orna David Holm och Felix Möller.

Tack vare segern så får ÖSKarna bättre häng på serietoppen och ligger nu bara tre poäng efter FBK som trots förlusten behåller sin förstaplats.

Viktig seger i pojkallsvenskan.

Adam Palm och David Johansson avgjorde mot Älvsjö

ÖSKs pojkallsvenska lag har under hösten framför allt jobbat för att säkra fortsatt spel i pojkallsvenskans elitdivision. Vårmatchen mot lördagsmotståndaren vanns av Älvsjö med 7-1. Stockholmarna tillhör de lag som har ambitioner och dessutom en serieplacering som är bra nog för att gå till slutspel. Den här gången kunde dock ÖSKarna bjuda på betydligt bättre motstånd och efter 90 spelade minuter var det hemmalaget som bärgat de åtråvärda tre poängen tack vare en 2-1 seger. Efter en rätt jämn första kvart – tjugo minuter, då ÖSK kunde ta ledningen med 1-0 efter ett distanskott av David Johansson tog Älvsjö över det mesta av spelet och pressade tidvis hårt mot ÖSKs försvarsregioner under den återstående delen av matchen.

ÖSKs backlinje som bestod av kvartetten Sebastian Hejmeryd, Fredrik Felle, Oscar Fardelin och Andreas Nydahl stod dock pall för anstormningarna och säkre Armin Keljalic i hemmamålet hade faktiskt på gränsen till en lugn dag på jobbet. På mittfältet fick lagkapten David Johansson i Filip Albertssons (avstängd) och Marcus Moores (sjuk) frånvaro ta på sig en ännu större arbetsbörda än normalt, vilket han klarade på ett utmärkt sätt. Anfallsmässigt såg det väl rätt så tunnt ut, men duon Lukman Murad (tillbaka efter landslagsuppdraget i Norge) och Adam Palm kombinerade i alla fram fram till det avgörande andra ÖSK-målet. Lukman hittade en fin passning mellan Älvsjös backar och Adam som gjorde en fin löpning kom fri med Älvsjös målvakt med mål som resultat. Älvsjös reducering kom på straff efter en handssituation mot slutet av matchen. Närmare än så kom dock inte stockholmarna som alltså fick vända hem med oförrättat ärende.

Sköndal, ÖSKs konkurrenter om platsen ovanför nedflyttningsstrecket spelar sin match först i morgon. Därefter återstår det bara en omgång i serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.