Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Några små noteringar från träningen 110920

Jag var på plats på Behrn Arena för att se den senaste provspelaren Alhassan Kamara i aktion. Inte för att jag tyckte att träningen gav något speciellt bra svar på den frågan. Att det handlar om en välbyggd 18-åring visar Kenny Tunmats foton från träningen utan någon tvekan. Arton år förresten? Livsmedelssituationen i Sierra Leone verkar i alla fall vara under kontroll om man spelar fotboll.

Träningen var uppdelad i tre delar skulle man kunna säga. Efter uppvärmningen körde man (som vanligt) passningsövningar.

Riku Riski får kanske börja som högeytter - det fanns en del som tydde på det.

Därefter ställde man upp lagen för att öva positionsspel – jag förmodar att det var en förberedelse inför onsdagsmatchen i Södertälje. I så fall är det möjligt/troligt att Sixten matchar sin trupp på följande sätt. Alven – Per, Eidur, Hagge, Sammy – Nobbe, Emil, Nordin – Riku/Mackan, Robin, Valdet/Kushtrim. Det byttes en del på ytterpositionerna så det var inte klart vilka han vill spela där. Att sätta in Nordback på mittfältet skulle kunna vara ett sätt att få in lite mera klös där. Mot Syrianska kan det nog behövas någon som går in och tar de tuffa närkamperna. Dessutom är han en rätt bra huvudspelare, vilket de tre som spelade mot Göteborg inte är.

Träningspasset avslutades sedan med det sedvanliga intensivspelet på en liten plan.

Alhassan Kamara är ett riktigt kraftpaket.

Inget av de här delmomenten gav väl egentligen något svar på hur pass bra eller dålig Kamara är. Helst vill man ju se en spelare i en riktig match eller matchliknande träning för att bilda sig en uppfattning om hans kapacitet. Men han är som sagt välbyggd, rör sig bra och har en hyfsad relation till bollen.

I övrigt. Paulinho verkar vara på väg tillbaka. Deltog i allt utom småplansspelet. William Atashkadeh var inte med alls. Huruvida han är skadad eller bara tar det lugnt vill jag låta vara osagt. Per verkar ok efter den smäll han fick – det var nog en lindrigare lårkaka av bandageringen i förrgår att döma. Valdet Rama tränade med boll för en gångs skull. Denis Abdulahi rehabtränar fortfarande.

Boris Lumbana är tillbaka efter en givande sommar på Island.

Boris Lumbana är tillbaka från Island. Han berättade att han var mycket nöjd med sin utlåning och tyckte att han blivit en bättre fotbollsspelare. Som vanligt har han fått spela på många olika positioner. Han kände inte till Eidur sedan tidigare, eftersom hans eget lag spelade i andradivisionen. Såvitt jag kan förstå så lär han inte kunna spela några tävlingsmatcher för ÖSK förrän efter nyår då transferfönstret öppnar igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *