Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förluster för pojklagen

ÖSKs Pojkallsvenska lag var i Stockholm igår för att försöka försvara sin plats ovanför nedflyttningsstrecket. Det gick inte så bra eftersom serieledarna från Djurgården vann matchen med 4-0. Vad som kanske var värre var att Sköndal, laget under nedflyttningsstrecket vann sin match, så nu är det upp till ÖSKarna att vinna igen för att ge nästa års lag en plats i pojkallsvenskans elitavdelning. Peter Fardelin som var med i Stockholm har tillsammans med några bilder från matchen även lämnat en kort kommentar.

Skottlossning på Hjorthagens IP. Jag måste erkänna att jag har problem med att identifiera skytten. Av hårfärgen att döma kan det vara Stefan Hannason eller Sargon Yildiz. Stefan borde jag väl kunna känna igen så min gissning får bli att det är Sargon. I bakgrunden är det hur som helst Oskar Fardelin.

PAL-matchen var betydligt jämnare än 4-0 antyder. Tre billiga hörnmål. ÖSK hade en inne – bortdömd, samt en i stolpen. Fantastisk DIF-målvakt och dito gräsplan i sommarvärmen

Luftduell framför ÖSKs mål. Spelarna från vänster är Alexander Ekengren (?), Konrad Gustavsson (skymd), Gustav Fardelin (högst), målvakten Sedin Ujkanovic (skymd), Rikard Hallgren, David Holm (med armgreppet) samt förmodligen Emil Fransson (vid den högra stolpen).

Idag söndag var 15-åringarna i Motala för att möta AIF i den regionala serien. Jag hade hoppats att laget skulle kunna fortsätta där de slutade i fredags kväll mot Degerfors, men det verkar ha blivit tvärstopp. Peter Fardelin, som har en son i det laget också, rapporterar:

ÖSK uddlösa framåt med många centrala bollar direkt upp till Motala-målisen. Inget spel på kanterna. 2-0 i ett blåsigt och höstlikt Motala. Planen påminde om gamla plastmattan på Behrn.

Fler bilder från matcherna på nästa sida:


Filip Albertsson och i bakgrunden Simon Glännestrand.

Sebastian Heimeryd rensar under överinseende av Oskar Fardelin.

Ändamålet helgar medlen. Oskar Fardelin sätter stopp på en Djurgårdare.

Edwin Ahlnäs täcker ut bollen.

ÖSKs mittfältare Adam Johansson (-97) testar motalaförsvaret från långt håll. (Adam har ett riktigt bra skott).

David Holm (-97) och lagkapten Rikard Hallgren försöker göra något - förmodligen vända upp med bollen för att få skottläge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.