Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Missarnas match på Behrn

Det börjar bli lite väl enahanda nu. ÖSKs talanglag skapar chanser så att det med råge borde räcka till både två och tre mål per match, men den faktiska målskörden blir betydligt magrare. I bottenmötet mot Götene fortsatte man på årets inslagna väg och brände en handfull chanser, av vilka i alla fall några borde ha resulterat. Götene var å andra sidan inte mycket bättre de och lyckades inte heller producera något spelmål. Men de hade i alla fall domaren på sin sida och kunde tack vare två straffmål ta med sig tre poäng hem till västgötaslätten. Nåja, den första straffen var nog korrekt dömd, men vid det andra tillfället borde Götenes spelare nog ha fått se det gula kortet. Ett kort visades visserligen, men det var ÖSKs mittback Pontus Jakobsson som fick se ett rött. Nu spelade det i och för sig inte någon större roll för matchutgången. Det var bara någon minut kvar och Götene hade säkert vunnit ändå. Mer smärtsamt var att den felaktiga utvisningen innebär att Pontus inte finns med då ÖSK möter Jonsered i nästa omgång.

Stark hemmastart.
Det var hemmalaget som startade bäst och spelet fördes så gott som uteslutande på Götenes planhalva. Efter fyra minuter hade ÖSK redan hunnit spela till sig tre hörnor. I vad som mer eller mindre var deras första anfall tog sig Götene in i ÖSKs försvar efter det att ÖSK tappat bollen på mittplan. Någon (Simon Karlsson?) fick kontakt med en motståndare som välvilligt stöp i backen och såg förfördelad ut.

Många missar av båda lagen.
Efter det snöpliga götenemålet blir ÖSK osäkrare och matchbilden jämnare. Båda lagen byter missade målchanser med varandra. I slutet av halvleken får Adam Botvidsson öppet mål från en och en halv meter efter det att målvakten tvingats släppa ett hårt skott från Muamer Sepic. Adam, som väl inte var helt beredd på att chansen skulle dyka upp, får dock bollen över målet. I nästa anfall är en götenespelare helt fri med Claus Pedersen, som klistrar det hårda närskottet.

Rohlén och Malic åter i spel.
Inför andra halvlek byter Håkan Juhlin ut Adam Botvidsson, flyttar upp Daniel Björnkvist som ytter och låter David Rohlén göra sitt första inhoppet efter båtbensuppehållet. Precis som i första halvlek skapar (eller får beroende på hur man ser det) båda lagen bra chanser att göra mål, men Claus Pedersen kan med några svettiga räddningar avstyra Götenes chanser. Götenes målvakt behöver å sin sida inte göra några räddningar att tala om, eftersom ÖSKarnas avslut antingen går över, bredvid eller blir alldeles för lösa. Tidvis får matchen en väldigt svängig karaktär med ÖSK som anfaller med många man och Götene som sedan kontrar mot en rätt övergiven backlinje. Ett mål hänger i luften även om det är osäkert vilket lag som skall göra det. Ända tills dess att matchdomaren i den 89:e minuten bestämmer sig för att ge det till Götene.

Claus bäste ÖSKare.
I ÖSK gjorde Claus Pedersen i målet en riktigt bra match. De två straffmålen var det inget att göra åt, men genom några riktigt bra räddningar på närskott höll han ÖSK kvar i matchen ända till den 89:e minuten. På mittfältet fick Viktor Lindqvist och Gustav Källberg slita hårt utan att riktigt få till det konstruktiva offensiva spelet. Kalle Holmberg på den tredje mittfältspositionen var som vanligt ÖSKs mest potenta offensiva vapen, men han lämnar lite väl ofta alltför mycket av städarbetet till sina två mittfältskolleger. När det gäller de renodlade anfallarna fanns det väl inte så mycket positivt att säga efter den här matchen. Det måste bli i alla fall några mål på de chanser som skapas.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Götene IF (0-2 (0-1)

Varningar (ÖSK):
Kalle Holmberg: Slet tag i spelare
Axel By: Vårdslös tackling.

Publik: 183 (mycket folk från Götene)

Laguppställning:
Målvakt: Claus Pedersen
Backar: Daniel Björnkvist (k), Axel By, Pontus Jakobsson, Simon Karlsson
Mittfält: Gustav Källberg (67), Kalle Holmberg, Viktor Lindqvist
Anfall: Adam Botvidsson (46), Fedja Jelecak, Muamer Sepic (57)

Ersättare: David Rohlén (49), Miralem Malic (57), Haris Karahmet (67)

Kvar på bänken: Jonathan Thuresson (mv), Albin Ek, Andreas Ståhl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.