Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P96 Reg: Degkross på Ekäng

Anton Granström fastställer slutresultatet 7-0. Med på bilden är också nr 14 Alexander Yolki.

ÖSKs 15-åringar verkar ha prickat in höstformen på ett bra sätt. I den förra matchen besegrades BK Forward på Trängen och efter dagens tidiga kvällsmatch på Ekäng mot Degerfors IF kunde laget boka in ytterligare en seger. En viss hjälp hade dock laget av domaren som målchansutvisade Degerfors keeper efter det att denne rivit ner Felix Möller när Felix just rundat sista utposten för andra gången och var på väg mot mål. Den första gången blev det mål, den andra gången blev det straff, som Henning Nordvall säkert konverterade till en 2-0 ledning. Därefter var det i princip kört för värmlänningarna som såg rätt håglösa ut under resten av matchen.

Adam Johansson, upplånad från 97-orna, täcker av ett degerforsanfall. I bakgrunden Alexander Yolki och Gustav Fardelin.

Inte blev det bättre av att ÖSKarna definitivt inte saktade ner farten trots en 2-0 ledning och en man mer på planen. Hennig Nordvall nickade in 3-0 och mittbacken Sven Rungner hann också komma med i målprotokollet innan halvleken var över. I den andra satte David Holm femman genom att (som vanligt) vara på hugget på ett inspel mot första stolpen. David gjorde sedan ytterligare ett när han stal bollen från en av Degerfors mittbackar, varpå Anton Granström avslutade målkavalkaden med sitt 7-0 mål.

Henning Nordvall, en av matchens huvudaktörer, laddar för skott.

Vad som väl framför allt fick matchförloppet att väga över i hemmafavör var ett starkt mittfältsspel av Henning Nordvall och Adam Johansson. Felix Möller visar precis som storebror Edvin prov på en utmärkt teknik och frågan är om inte Felix till och med är lite vassare i avsluten. Försvaret utsattes inte för några svårare prov, men klarade det som nådde fram till dem utan några större problem.

Tack vare segern går ÖSK förbi Degerfors och upp på tredjeplats med tre poäng till serieledande FBK Karlstad, som man dessutom har kvar att möta på hemmaplan.

Fler bilder från Peter Fardelin på sid 2.


Rikard Hallgren driver framåt i karaktäristisk stil.

Gustav Fardelin avvärjer ett av Degerfors sporadiska anfall.

Alexander "Alle" Ekengren i kamp med Degerfors lagkapten. I bakgrunden Henning Nordvall.

Anton Granström förbereder ett skott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.