Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nytt örebroderby mot Forward i kväll

I går besegrade ÖSKs 16-åringar BK Forward i en DM-semifinal. I kväll är det 14-åringarnas tur att ta sig an laget från väster. Kl. 18:15 möts lagen i P14 Elit. Denna serie tjänar som uttagning för de lag från distriktet som skall att få delta i den regionala 15-årsserien nästa säsong. I och för sig betyder kvällens match inte så mycket i detta avseende – i alla fall inte för ÖSKarna som redan kvalificerat sig. För Forwards del finns det en teoretisk chans att de missar regionspelet. Men då måste Laxå (sist i gruppen) i sin match besegra Rynninge (först i gruppen), samtidigt som Forward inte vinner över ÖSK. Nu tror jag att Forwards möjligheter att besegra ÖSK är rätt små, men Laxås möjligheter att rubba Rynninge (som har ett riktigt bra lag) är ännu mindre.

ÖSKs 97-or är nog den starkaste årskullen som kommit fram inom ÖSK Ungdoms organisation på bra många år. Laget har i princip redan ”allt”. En bra målvakt med utmärkt räckvidd, en stabil försvarslinje med ytterbackar som gärna fyller på framåt, ihärdiga mittfältare som nästan alltid hittar bra passningsvägar samt sist men inte minst anfallare som vet var motståndarlaget har sitt mål beläget.

Matchen är desutom extra intressant eftersom den kan sägas bli en generalrepetition inför DM-finalen, då de två lagen kommer att mötas igen.

Kvällsextra: Nej, det blev ingen match i kväll. Den var uppskjuten av okänd anledning. Matchen var felaktigt inbokad på konstgräset. Men där tränade andra lag. När sedan regnet gjorde att allt spel på Navets planer blev intställd fanns det väl inte så mycket att göra annat än att ställa in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.