Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Denis Abdulahi i finska U-21 truppen

110907.
Denis Abdulahi åtnjuter fortsatt den finska U21-förbundskaptenens fulla förtroende. Han spelade hela matchen för Finlandlaget besegrade Malta på bortaplan med 2-1. Finland deltar för övrigt i samma kvalgrupp som Sverige.

Det är för övrigt, tycker jag, lite underligt med Denis och hans U21-spel. I Sverige tillhör spelarna i U-21 landslaget i allmänhet de mest lovande hemmabaserade spelarna. Men Denis har än så länge i sina matcher med ÖSK inte visat att han alls ligger på motsvarande nivå. Det kanske finns en potential där som ÖSK/Sixten ännu inte förmått locka fram eller så är förmågan hos det finska laget mycket lägre än hos det svenska.

110826.
Denis Abdulahi har tagits ut till den U21-trupp som den 6 september kommer att möta Malta i en EM-kvalmatch.

Finska Fotbollförbundet (automatöversatt): Berguv återvänder till hemmaplan

Dessutom finns det på en polsk website en uppgift om att Riku Risti tagits ut till det ”riktiga” finska landslaget. Den uppgiften verkar dock felaktig eftersom hans namn inte nämns på bollförbundets hemsida. Förmodligen en sammanblandning med hans yngre bror Roope Riski, som liksom Denis tagits ut till U21-landslaget. Den yngre Riski-brodern representerar sedan i vintras AC Cesena.

I den finska seniortruppen ingår för övrigt även Roni Porokara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.