Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Oavgjort mot Hammarby

ÖSKs pojkallsvenska lag kämpar i höst främst för att kunna hålla kvar laget på elitnivån. ÖSK tog sig upp till den högsta serien inför denna säsong tack vare ett återbud. Nu gäller det att se till att klubben kan fortsätta att spela på den högsta nivån även nästa år. Idag var laget i Stockholm och mötte Hammarby. Något officiellt resultat hos SvFF har ännu inte lagts ut, men ett besök hos Hammarbylagets hemsida avslöjar att matchen slutade 2-2.

Hammarby IF: Kryss mot Örebro

Vilka ÖSKs målskyttar var framgår inte av referatet. Av beskrivning att döma borde den första målskytten ha varit Lukman Murad eller möjligen Adam Palm. Kvitteringsmålet på straff med fem minuter kvar att spela bör väl också i första hand ha varit Lukmans, men det finns ytterligare några bra straffskyttar i laget. Vi får väl se vilka det var när det officiella resultatet dyker upp.

Det blev bara en poäng för ÖSKs del, men den poängen kan mycket väl visa sig bli värdefull. Tack vare den skiljer det nu tre poäng till Sköndals IK som ligger under nedflyttningsstrecket. ÖSKarna har dessutom en något bättre målskillnad och har så att säga en match till godo när det återstår fyra matcher kvar att spela.

Knapp seger i den regionala serien.
Igår var det dessutom match i den regionala P16-serien och ÖSK mötte Köping FF på bortaplan. I en ovanligt målfattig match vann ÖSKarna med 1-0 efter mål av Fredrik Felle halvvägs in i den andra halvleken. Efter segern ligger ÖSKarna fortsatt någonstans i mitten av en på det hela taget väldigt jämn tabell.

Tillägg: Lagledaren Klas Jonsson sorterar per email ut målgörarna:
Mycket riktigt var det Lukman som gjorde 1’a målet.
Straffen las av Stefan
(Hannason).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.