Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ny måstematch mot talangerna

Medan de två bottenkonkurenterna till ÖSK Ungdom båda kunde bokföra segrar förra helgen blev det en ny nolla i resultatkolumnen för ÖSK Ungdom. Nu börjar avståndet till räddningsplankorna Götene och Skoftebyn bli lite väl stort för ÖSKarna. Visserligen har man kvar att möta båda lagen under hösten, men det kommer nog att krävas minst ytterligare en vinst för att kvalplatsen skall kunna säkras.

Idag reser laget till Tibro för att möta tabelltrean Tibro AIK. Det nyuppflyttade västgötalaget har varit ett av seriens överraskningslag i år och tippades nog av de flesta som nedflyttningskandidater före säsongen. Men det har gått riktigt bra för dem och i den rätt jämna serien har man smugit med på ett bra sätt. Tibro är ett lag som helst inte spelar oavgjort. Bara en har slutat med en enpoängare för lagets del, medan segrarna blivit nio och förlusterna sex till antalet. Den oavgjorda matchen spelades för övrigt mot ÖSK Ungdom i våras. En match där ÖSKs talanger visade en förkrossande överlägsenhet spelmässigt, men där man som vanligt inte kunde sätta tillräckligt många bollar i motståndarmålet.

Inför dagens match har ÖSK inte publicerat någon matchtrupp, men det blir väl ungefär som vanligt. Laget har inte så många spelare att välja bland. Att Kalle Holmberg kommer att saknas både i laguppställningen och på plan är dock helt klart – han deltar ju just nu i det svenska P18-landslagets miniturné till Danmark. Av allt att döma är dock inte mittfältet ett problemområde i denna match. Håkan Juhlin släppte nämligen ner Haris Karahmet till ÖSK Söder igår, vilket väl bör betyda att situationen på mittfältet är under kontroll. I den förra matchen mot Carlstad United saknades både Viktor Lindqvist (avstängd) och Adam Eriksson (skadad).

I Söders match var däremot inte Axel By med och det tyder nog på att han kommer att tas i anspråk för jobbet som mittback. En uppgift som han klarat riktigt bra, även om det inte är idealiskt att spela två mittbackar med samma bästafot. (Både Pontus och Axel är vänsterfotade).

Möjligheten finns också i alla fall teoretiskt att låna in någon eller några ytterligare spelare från A-truppen. Med tanke på att landslagsuppehållet finns det ju ingen A-truppsbänk att värma den här veckan och de borde vara tillgängliga för spel. Tyvärr har det visat sig att några av de tilltänkta förstärkningarna verkar att drabbas av sjukdomskänningar så fort det drar ihop sig till spel för talanglaget. Vi får se hur det står till med hälsotillstånden denna helg.

Jag tror faktiskt att ÖSK Ungdom bör ha vissa chanser i den här matchen. Spelet har trots allt sett bättre ut efter bottennappen mot KB Karlskoga och Rynninge. Får laget utdelning på några av de chanser de alltid skapar så finns nog möjligheten till en efterlängtad trea.

Matchen spelas på Sportparken i Tibro med avspark kl. 15:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.