Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder: En kväll i toppstriden

ÖSK Söder möter  i kväll på Ekäng Yxhult, serieledarna i div 5 Södra. En match som kan visa sig få betydelse för hur toppstriden i serien utvecklas och vilket lag som så småningom kommer att få ta steget upp till Närkesfyran. Kumlingarna har lite överraskande kapat åt sig en fyrapoängsledning före IFK Hallsberg och har dessutom IK Sturehov som en jagande svart häst fyra poäng efter. Yxhult är alltså mer eller mindre piskade att fortsätta att ta full poäng i sina matcher, speciellt som Hallsberg har en mycket bättre målskillnad. I den sista omgången möts de två toppstridande lagen på Allévallen i Hallsberg i vad som kan bli en direkt avgörande match om uppstigningsplatsen. Dessutom lurar Sturehov som sagt i vassen. De möter Yxhult i den näst sista omgången i Hällabrottet.

Söders killar har egentligen ingenting att spela för. De ligger säkert förankrade i tabellens mitt med alltför stort avstånd till strecken för att dessa skall vålla någon upphetsning. Laget har dock vunnit alla sina matcher på hemmaplan så här långt och de vill säkert visa att de kan matcha seriens bästa lag. Både Sturehov och IFK Hallsberg har ju redan fått åka hem poänglösa från Ekäng.

Yxhylt tränas av Jörgen Gustavsson – på dagtid fotbollsansvarig hos ÖSK Ungdom och på kvällstid som sagt tränare för Yxhult.

Matchen spelas på Ekäng med avspark kl. 19:00.

Yxhults IK: ÖSK Söder – Grymt hemmastarka!!

I omgångens första match, som spelades igår, besegrade Hallsberg Latorp, så före kvällens match är poängskillnaden numera bara en poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *