Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fredagsträning 110902

Brunet rör sig bra och försöker alltid vara spelbar.

Åkte ner till Vallen för att kolla Brunets första träning som ÖSK-spelare. Jag blev faktiskt rätt positivt överraskad. På de videoklipp som finns på nätet får man intrycket av att det handlar om en orörlig spelare, som dunkar in ett och annat mål. Men i det här fallet gjorde faktiskt klippen honom orättvisa – han kan mer än så. Framförallt överraskades jag av en väldigt fin passningsfot. Han slog några instick till förvånade lagkamrater, som det var Nordinklass på. Dessutom har han ett bra vänsterfotat skott. Han träffar rent och får bra fart på bollen. Det var inte så många spelare på plats idag, men under sju mot sju spelet på halva plan hade han också några riktigt fina avslut. Vid ett tillfälle tog han emot en höjdboll på kroppen, vände sig och sköt på volley innan bollen nått marken förbi en chanslös Alvbåge. Riktigt bra faktiskt.

På den negativa sidan, så verkade han ha en del problem med mottagningarna. Han missade att ta emot en del passningar och vid några tillfällen hoppade bollen iväg istället för att fastna på hans fot. Men det kan ha berott på ovana vid underlaget. Löpmässigt över längre sträckor hade han svårt att hänga med de övriga på passet. Hans löpsteg är för övrigt lite annorlunda, vilket nog gör att han ser otympligare ut än vad han egentligen är.

Nästan lika lång som Magnus Wikström, men tunnare.

Sammanfattningvis kan man väl säga att han verkar vara mycket mer av en lagspelare än vad jag trodde att han skulle vara. Han värderar situationerna bra och finns det passningsmöjligheter så utnyttjar han dem ofta. Till skillnad mot till exempel Kushtrim, som så gott som alltid gick på egna avslut.

Alexander Axén på örebrobesök missar aldrig en möjlighet att få se lite fotboll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.