Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Eddies nordiska irrfärder

Eddie Hernandez dök upp på Behrn Arena i absolut sista ögonblicket - eller var det redan för sent (Foto: Kenny Tunmats).

110831. Ännu senare på kvällen: Inget kontrakt för Eddie.
Samtidigt som ÖSK gjorde klart med Brunet Hay, så skickades Eddie Hernandez hem igen med oförättat ärende. Detta enligt NA.

110831 kväll. Dubbla budskap om Eddie.
Medan John Alvbåge twittrar om att Eddie och Brunet kommer att införlivas med ÖSKs spelartrupp

Från Honduras o Panama är våra nya ösk killar. Exotiskt värre men smart då lirare från ex Arg/Bra kostar skjortan om man söker kvalité.

så skriver pressen i Honduras, att Eddies provträningar misslyckades och att han nu är på väg tillbaka till Platense för att spela fotboll till helgen.

Diez.hn: Eddie no pasó las pruebas en Europa y viene de regreso a Honduras.
Google översätter artikeln på följande sätt:

Den honduranska anfallaren, kommer Eddie Hernandez tillbaka till Honduras för att tillbringa några fysiska bevis som lämnades in till klubbarna i Danmark och Sverige.

Mario Prieto, en av de tre nya presidenter Honduras Platense bekräftade nyheten. ”Vi har informerat sina representanter att spelaren inte testerna, men möjligheten finns att en framtida tillbaka ut genom undertecknandet av ett preliminärt avtal kan uppnås vid sin återkomst till landet”, sa dirigehnte.

Hernandez, 20, hade rest den 24 augusti med hopp om att vistas i första hand med FC Midtjylland i Danmark Super League, men hans resa tog en annan riktning och åkte till Sverige där han genomgått flera tester på andra klubbar och inte heller stanna.

Fronten kommer att anlända i landet innan helgen för att återförenas med sin klubb Platense bekräftade laget ledningen.

Jag tror att Diez ännu inte känner till det söndersparkade fönstret på Behrn Arena.

110831. Eddie har siktats.
Det har varit misstänkt tyst om Eddie Hernandez sedan han landade i Danmark. De honduranska tidningarna verkar ha tappat spåret efter en första ”det är väldigt kallt här”-rapport. På Midtjyllands hemsida och i den danska pressen tycks hans besök inte ha efterlämnat några spår överhuvudtaget. Enligt förhandsrapporterna förväntades han fortsätta till Norge om det inte gick så bra i Danmark. Så det kanske inte är så konstigt trots allt att han nu siktats på Behrn Arena. De som följt Eddies reseplanering sedan hans namn för första gången nämndes i samma mening som ÖSKs vet ju vid det här laget, att ordet framtidsplanering förmodligen inte existerar i den honduranska versionen av det spanska språket.

Cirkeln är alltså sluten – Eddie provtränade på förmiddagen på Behrn Arena och ÖSK måste redan idag ta beslut om det blir Eddie, Brunet eller någon/ingen annan som skall försöka göra mål för ÖSK under resten av säsongen. Den som upptäckte Eddies ankomst var fotograf Tunmats, som också lagt upp några bilder på spelaren på sin fotoblogg som bildbevis. Bra jobbat Kenny, tycker Eyravallsbloggen, som själv hade andra åtaganden idag på morgonen, vilket förhindrade ett plastbesök.


110826. Eddie har landat.
Eddie är nu på plats och har dessutom gjort sin första träning. Det verkar dock inte varit hos Hobro, som tidigare angivits som hans destination utan faktiskt hos SAS-ligeklubben Midtjylland. Eddie tycker att det är kallt i Danmark, men tror att han nog skall klara av kylan. Enligt artikeln i Diez.hn skall han träna med den danska klubben i 10 dagar. Blir det inget kontrakt med danskarna fortsätter resan till Norge där hans agent tydligen har kontakter. (Ett problem i det här sammanhanget är dock, att man både i Danmark och Norge, precis som i Sverige, stänger sina transferfönster redan om fem dagar den 31 augusti.

Diez.hn: Eddie Hernández ya hizo su primera práctica en Dinamarca
Googleöversättning: Eddie Hernandez och gjorde sin första praktik i Danmark

På Midtjyllands hemsida står det ännu ingenting om provträningen så den verkar inte ha så hög prioritet i Danmark.

Eddie Hernandez - äntligen på väg mot Europa (Foto: La Prensa)

110824. Äntligen!
¡Por fin! viajó Eddie Hernández, skriver La Tribuna om det faktum att Eddie Hernandez äntligen är på väg till de gröna fotbollsplanerna i Europa eller för att vara lite mer exakt – till den gröna fotbollsplanen i Hobro. Målet för utflykten är det danska laget Hobro IK, som spelar i den danska andraligan, men har ambitioner att kravla sig upp till SAS-ligan. Det handlar inte om något regelrätt köp utan att han skall provträna med klubben under några dagar. Blir det inget av i Danmark lär det finnas en intresserad klubb i Sverige, skriver La Tribuna. (Fast då börjar det nog bli knappt om tiden, skriver Eyravallsbloggen).

Eddies plats på planet till den gamla kontinenten kunde inte intas utan en viss dramatik. Som ”minderårig” (i Honduras) krävdes det en hel del dokumentation från hans föräldrar, vilket fick ordnas i sista minuten.

La Tribuna: ¡Por fin! viajó Eddie Hernández
Googleöversättning: Äntligen! Eddie Hernandez reste
La Prensa: “Espero dejar el nombre de Honduras en alto”
Googleöversättning: ”Jag lämnar namnet Honduras den höga”

Jag är medveten om att den här tråden inte längre har så mycket med ÖSK att göra, men tycker ändå att den är rätt så intressant eftersom den skildrar ett värvningsärende från den andra sidan så att säga. Här i Sverige ser vi bara provspelare som plötsligt dyker upp och i allmänhet försvinner lika hastigt – i bästa fall med någon positiv kommentar i sportchefens anteckningsbok. Men för Eddie får vi en inblick i skeendet från den andra sidan, där en agent försöker att placera en av sina spelare i Europa. Så bloggen kommer trots allt att försöka hålla koll på hur det går Eddie, trots att han verkar ha försvunnit från ÖSKs radarskärm.

Agenten lär för övrigt vara en spanjor, som plockade upp Eddie i samband med Guldcupen. Jag undrar vilken typ av kontakter han har eftersom det bara verkar handla om nordiska länder när man försöker placera Eddie. Det hade väl varit naturligare med ett latinspråkigt land kan man tycka. Men han kanske inte håller tillräckligt hög klass för att vara intressant för klubbarna Spanien/Portugal/Italien.

110823. Mot Danmark?
Man kan väl inte annat än att tycka lite synd om Eddie Hernandez – den unge honduranske anfallaren som mest av allt hoppas på att kunna komma till Europa. Tjugoåringen nämndes först som en provspelare för ÖSK, vilket inte heller dementerades av klubbledningen även om man på sedvanligt sätt brasklappade med att ”ingenting är klart”.

Det var det ju inte heller för veckan därpå kunde man läsa i honduranska medier, att målet för den europeiska framstöten inte fanns i Sverige utan i Norge. Lilleström var adressen och även om den norska klubben inte nämnde Eddie som en ankommande provspelare, så var det inte så märkligt. Det är ju inte direkt ovanligt att klubbarna ligger lågt beträffande eventuella nyförvärv – speciellt när det gäller spelare som kanske inte scoutade av någon annan.

Nu verkar dock Lilleström ha valt en annan lösning på sin anfallslucka och enligt den senaste artikeln i den honduranska lokalpressen är det nu så att resmålet för Eddies del är Danmark och en icke namngiven klubb i högsta ligan. Där skall han provspela i fem dagar. Det börjar bli knappt om tiden för Eddies del – transferfönstret stängs om en dryg vecka.

Diez: Eddie Hernández viaja a Dinamarca
Googleöversatt till engelska: Eddie Hernandez travels to Denmark

Jag kan inte låta bli att undra varför han aldrig kom till Örebro. När Lilleström kom upp på tapeten trodde jag, att det var så enkelt att norrmännen bjudit över – de brukar ju kunna göra det. Men så verkar inte vara fallet, eftersom de nu har släppt honom innan de ens kunnat greppa honom ordentligt.

1 kommentar – kommentera

Anonym

Kul läsning, hoppas du fortsätter att följa Eddie :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.