Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust igen för talanglaget

Det blev en förlust igen för ÖSK Ungdom, då Carlstad United var på fredagsbesök. Ett av skador och avstängningar rätt utglesat hemmalag gjorde dock en efter omständigheterna hedervärd insats, även om matchen slutade med en 2-1 förlust. Om slutresultatet finns det väl egentligen inte så mycket att säga – Carlstad United var det spelförande laget och pressade ÖSK rätt hårt under stora delar av matchen.

Ledning efter 23 sekunder.
Ändå hade ÖSK mycket väl kunnat få med sig både en och kanske till och med tre poäng från drabbningen. Kalle Holmberg visade vägen genom att göra höstens första mål för ÖSK Ungdom, när laget blixtöppnade med ett ledningsmål redan efter 23 sekunder (!). Det var Adam Botvidsson som spelade in en boll centralt. Kalle Holmberg tog emot på bröstet, halvvände och slog bollen på volley lågt vid målvaktens bortre. Resten av halvleken var sedan Carlstad Uniteds. De kom fram i anfallsvåg efter anfallsvåg mot ett ÖSK-försvar, som dock stod emot bra. Mitt i pressen var det faktiskt ÖSKarna som skapade de hetaste chanserna genom snabba kontringar och genomlöpningar. Både Adam Botvidsson och Simon Leonidsson hade goda möjligheter att öka på ÖSKs ledning, men fick inte till det i avslutningen. CU å sin sida hade mycket boll, men inga klara chanser så när som en spelare som höll på att bli fri efter ett missförstånd i ÖSK-försvaret. Claus Pedersen var dock med på noterna och räddade framför de värmländska fötterna.

Två Unitedmål i andra.
Andra halvlek började sedan i princip där den första slutade. CU anföll och ÖSK försvarade. En smula tursamt kunde CU utjämna fem minuter in i halvleken på en andraboll, som ÖSKarna inte förmått rensa undan. Bastian Rojas Diaz fick en perfekt träff och bollen satt uppe vid ena krysset. Efter en dryg timme fick CU:s Sebastian Carlsson avancera en bit in på ÖSKs planhalva utan att få någon press på sig. Han skjuter och får en kanonträff på bollen, som går diagonalt genom straffområdet och in vid det andra krysset. Mycket snyggt, men det fanns inte tillstymmelse till press på bollhållaren. Gästernas mål kan förvisso te sig något tursamma, men de var resultatet av sextio minuters hård press. Det är inte alltid som de mest genomtänkta anfallskombinationerna resulterar, men förr eller senare blir det oftast mål ändå.

Stark men resultlös slutforcering.
Efter ledningsmålet bedarrade CUs anfallslusta avsevärt och matchbilden jämnades ut. ÖSK kunde dock inte skapa speciellt mycket förrän det blev dags för slutforceringen. Då skapar ÖSK, som bland annat flyttat upp mittbacken Axel By som nickstarkt stöd i anfallet, två kvalificerade chanser av vilka nog någon borde ha resulterat. Fedja Jelecak hade en nick i ribban och någon minut senare var Adam Botvidsson frispelad med en målvakt på halvdistans framför sig. Adams lobb går dock utanför och bortaledningen stod sig.

Bra kamp men svagt skytte.
I ett ÖSK som trots allt kämpade bra matchen igenom går plusbetygen denna kväll till Pontus Jakobsson och Daniel Björnkvist i backlinjen. Gustav Källberg hade för dagen fått ta ett steg framåt från mittbackspositionen på grund av Viktor Lindqvists avstängning och visade att den positionen egentligen passar honom bättre med tanke på hans arbetskapacitet. Kalle Holmberg tillhör nominellt mittfältet, men agerade snarast som en fjärde anfallare. Han var också ÖSKs farligaste anfallsvapen, men hans offensivlusta gjorde att belastningen på de övriga två mittfältarna blev väldigt stor med en del öppna ytor på mittfältet, som var svåra att täppa till.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Carlstad United 1-2 (1-0)
01. 1-0 Kalle Holmberg
50. 1-1 Bastian Rojas Diaz
62. 1-2 Sebastian Carlsson

Varning ÖSK: Andreas Ståhl

Publik: 128

Laguppställning:
Målvakt: Claus Pedersen
Backlinje: Daniel Björnkvist (k), Axel By, Pontus Jakobsson, Andreas Ståhl (66)
Mittfält: Gustav Källberg, Kevin Larsson (79), Kalle Holmberg
Anfall: Adam Botvidsson, Fedja Jelecak, Simon Leonidsson (65)

Ersättare: Simon Enqvist (mv), Muamer Sepic (65), Albin Ek( 66), Haris Karahmet(79)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.