Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Det är långt till Europa

I alla fall om man med Europa menar gruppspel i Europaligan. ÖSK gick in i den andra kvalomgången och efter ett 0-0 resultat med en viss mersmak hemma, så blev det en rätt klar 2-0 förlust borta mot FK Sarajevo.

I den tredje kvalomgången lottades Sarajevo mot det tjeckiska storlaget Sparta Prag. Mot tjeckerna var det bosniska laget fullständigt chanslösa och förlorade med 5-0 borta och 2-0 hemma.

Med imponerande 7-0 i ryggen gick Sparta vidare för att i play-off matchen möta TC Vaslui, ett för mig helt okänt rumänskt lag. Kända eller okända, det blev rumänerna som gick vidare till gruppspelet efter vinst med 2-0 hemma och en 0-1 förlust i Prag.

Resultatet i ÖSKs gren av kvalificeringsturneringen visar hur långt från ”riktigt” europaspel ÖSK är/var. Något som väl även indirekt bekräftas av att inget av de svenska lag som kvalificerat sig för kvalen till europaligan nådde ända fram. Där kommer dock Malmö FF att återfinnas som kvalificerade sig genom att förlora sitt play-off till Champions League.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.