Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bloggen tror inte på Zlatan

Zlatan Krizanovic övertygade inte bloggens utsände om att han kan bli lösningen på ÖSKs anfallsproblem.

Bloggen gjorde ett nytt besök på Behrn Arena för att kolla in läget i truppen och för att se om Zlatan Krizanovic kan göra mål. Tränarna hade delat upp sin trupp i två grupper med anfalls- resp. försvarsinriktning och den indelningen höll man genom hela passet. För provspelande Zlatan blev det alltså ett helt pass med avslutsövningar och jag tror inte att han direkt stärkte sina aktier. Av en central placerad anfallare i ÖSKs 4-3-3 system bör man kunna förvänta sig en närmast klinisk säkerhet i avsluten och det har inte han. Tvärtom spred han bollarna rätt ordentligt både vid sidan av målet och över detsamma. Lägg därtill, att han verkar rätt orörlig och verkar ha svårt att komma rätt till bollen.

Nu är ju inte alltid inlägg och inspel av den allra bästa kvalitetén vid den här typen av övningar, men det är de inte i verkliga matchsituationer heller. En viktig aspekt på hans spel har inte testats. Nämligen hur han agerar under match har väldigt stor betydelse och den aspekten har inte alls kollats. Men som sagt – han ser inte så rörlig ut. Bloggen tror därför, att det här nog var hans sista träningspass med ÖSK. I morgon har truppen ledigt och på söndag är det dagen före match och då vill man nog helst inte ha några provspelare som är med och distraherar.

För Valdet Ramas del blev det ett träningspass med löpskor på fötterna.

I truppen i övrigt såg det väl ut ungefär som igår. Kushtrim var tillbaka och deltog i övningarna utan tecken på att någon kroppsdel var skadad. Valdet Rama verkar ha förts över till rehabkontingenten och fick därför hålla sig utanför fotbollsplanens begränsningslinjer. Detsamma gällde Paulinho. För Valdets del är det nog ett stort frågetecken inför måndagsmatchen. Paulinho brukar ju jogga till och ifrån så det behöver inte vara ett tecken på att han inte kommer att vara tillgänglig. William körde för fullt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *