Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder i omstart

I kväll inleder div 5 Södra höstens övningar och för ÖSK Söders del står det ett lokalderby på programmet. Resvägen från Ekäng till Sturehovs Sörbyvall klaras galant med cykel på några minuter.

Jag skulle tro att förhoppningarna hos Söders spelare och ledare är rätt högt ställda även om Sturehov nog måste räknas som favoriter i mötet. ÖSKarna verkar ha haft en bra sommar och har spelat två träningsmatcher med bra resultat. I den första besegrades Glanshammar (mittlag i div 5 Norra) med hela 5-0 och i den andra spelade man oavgjort 2-2 mot norrfemmans ledarlag Real Örebro.

I serietabellen hittar man ÖSK Söder precis i mitten på 5:e plats med 15 poäng. Sturehovarana ligger fyra med 19 poäng. För hemmalaget är matchen viktig om man har ambitionerna att hänga med i striden om (främst) kvalplatsen. Vid förlust i kväll är det nog kört för Sturehovs del ifall Yxhult och IFK Hallsberg vinner sina matcher och det brukar de ju göra.

För Söderkillarnas del med en tabellplacering i ingenmansland gäller väl matchen egentligen ingenting. Avstånden till resp. kvalstreck är för stora för att kännas upphetsande. I stället gäller det nog i första hand att fortsätta att utveckla spelet för att nästa år kunna vara med och utmana om en plats i div 4 igen. Laget består huvudsakligen av juniorer i åldrarna 17-18 år och de har så här långt haft en bra utveckling fotbollsmässigt. Förra året spelade de flesta pojklagsfotboll – i år möter de seniorer.

Matchen spelas som sagt på Sörbyvallen med avspark kl. 19:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.