Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kalle Holmberg blixtinkallad

Kalle Holmberg i träning på Behrn.

110811 em. Kalle målade igen.
Kalle Holmberg gjorde mål för andra landskampen i rad, då den andra matchen i dubbellandskampen mot Finland spelades idag. Tyvärr räckte inte Kalles mål till för att säkra segern i matchen som värdarna vann med 3-2. Kalles mål kom i slutet av den första halvleken och gav då Sverige en 2-1 ledning. På Svenska Fotbollförbundets hemsida skriver man i matchreportaget:

Finland tog ledningen med en vacker frispark direkt i mål, men Sverige jobbade sig tillbaka, gick ikapp genom Jonathan Azulay (nick på hörna) och förbi genom Karl Holmberg (distinkt avslut sedan svenskarna vunnit boll högt upp i banan).

Med mål i båda landskamperna bör väl Kalle ha en bra möjlighet att även bli uttagen till nästa dubbellandskamp som spelas mot Danmark i början av september. Detta trots att han bara var reserv inför Finlandskamperna. Förbundskapten Tomas Turesson aviserar att det kommer att bli en del ändringar i truppen till Danmarkskamperna. Han vill väl se så många spelare som möjligt i aktion innan han tar ut sin trupp till EM-kvalet som spelas på hemmaplan i oktober.

110811. Kalle från start.
Helt i enlighet med gällande praxis låter förbundskapten Turesson sina bänkspelare från den första matchen ta över resp. startpositioner. Detta innebär bland annat att tisdagens målgörare Kalle Holmberg får börja som anfallare i en 4-4-2 uppställning. Matchen avsparkas kl. 12:00 och visas via web-TV på http://www.huuhkaja.tv/. Låt oss hoppas på ytterligare något mål från Kalles sida. Han har kapacitet för det.

Svenska Fotbollförbundet: P18/93: Startelvan mot Finland

110810.
Svartvitt är som vanligt på hugget och har intervjuat målgöraren. Underbetyg till ÖSK (!) och NA, vilka inte ens noterat landslagsuttagningen.

110809 kväll. Kalle avgjorde för Sverige.
Ja, det blev väl ungefär som jag trodde. Kalle Holmberg blev inbytt i den 65:e minuten. Vad jag inte hade räknat med var att han dessutom skulle avgöra landskampen (fast jag har ju skrivit att jag räknade med att han skulle göra bra ifrån sig). Men nu gjorde han i den 88:e matchminuten vad som skulle visa sig bli det avgörande målet. Matchen slutade med en svensk 2-1 seger. På Svenska Fotbollförbundets hemsida skriver man:

Andra halvlek bjöd alltså på böljande spel, och många omställningar för båda lagen. Sverige avgjorde dock till slut i den 88:e minuten, en fin prestation av Karl Holmberg som arbetade sig fram emellan försvarare och målvakt efter en djupledsboll.

110809.
Svenska Fotbollförbundet har nu lagt ut kvällens startelva
för matchen mot Finland. Kalle Holmberg, som kom in i truppen som en i-sista-minuten-inkallad reserv, får börja på bänken. Om förbundskapten Tomas Turesson följer praxis från tidigare vänskapsmatcher av den här typen så kommer han att byta in Kalle en bit in i andra halvlek. Gör han sedan bra ifrån sig får han starta på torsdag. Avspark är kl. 18:00.

110807.
Det blir inga vanliga träningar för Kalle Holmberg under den kommande veckan. På söndagen fick han besked om att han efter ett återbud skall ansluta till den svenska landslagstruppen för åldersgruppen P18/93. Det svenska pojklandslaget spelar denna vecka en dubbellandskamp mot Finland i Uleåborg den 9:e och 11:e augusti.

Svenska Fotbollförbundet: P18/93: Återbud till Finlandsmatcher

Jag skulle tro, att Kalle med sin avighet och offensiva aggressivitet kommer att ha goda möjligheter att göra bra ifrån sig på den här nivån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.