Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust för Söder

Ingen höjdarmatch för Mirza Basic och Kalle Ardeman trots varsitt mål mot Sturehov. Förklaringen? Sturehov gjorde sex.

ÖSK Söders höstsäsong kunde ha börjat bättre. Besök hos Sturehov och hemfärd med en 6-2 förlust i baken. Trots en bitvis rätt jämn match sprang siffrorna iväg i andra halvlek. Söder hade inte någon av sina ordinarie målvakter tillgängliga och fick därför lov att offra en av sina utespelare på den ovana positionen som sista utpost. Shaze Akbari var hygglig nog att ställa sig i målet och hade väl en del problem när han ställdes för typiska målvaktssituationer.

Sturehov tog en rätt snabb ledning och hade efter en halvtimmes spel tagit gått fram till 2-0. Med några minuter kvar av första halvlek kunde Mirza Basic reducera till 2-1 på en snygg genomspringning och behärskat avslut. I början av andra halvlek ökade hemmalaget på ledningen till 3-1. ÖSKarna var dock på väg att få anslutning igen efter ett långskott från Kalle Ardeman, som efter att ha tagit på ett hemmaben fick en perfekt bana över backlinje och motståndarmålvakt.

Med god hjälp av en inte speciellt konsekvent domare gick dock Sturehov ifrån till 5-2 efter några märkligt dömda frisparkar. På egen hand fastställde sedan hemmalagets duktige anfallare Dick Wästberg utan domarhjälp slutresultatet.

Inte så mycket att säga om Sturehovsvinsten mer än att konstatera, att med en ordinarie målvakt och/eller en bättre nivå på domsluten hade siffrorna nog inte blivit så höga. ÖSKarna började bra i båda halvlekarna och hade ett visst övertag under de första och fjärde kvartarna, men i övrigt var Sturehov det lag som styrde set mesta av spelet.

Bäst för dagen i ett rätt ihåligt Söder var den sommarvikarierande mittbacken Joel Gustavsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.