Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sverige-cupen

110807.
Trots en besvikelse i form av en lite väl stor förlust mot de blivande cupvinnarna från Helsingborgs IF, så kunde ÖSKs P97-or åka hem från Karlstad med ett bra resultat med sig i bagaget. I turneringen deltar de flesta av Sveriges allra bästa lag i åldergruppen är årets placering den bästa genom tiderna för ett lag från ÖSK. ÖSK Ungdoms talangutvecklare Peder Hessel var på plats i Karlstad och har iphonat in följande rapport till bloggen:

ÖSKs 14-åringar kom 6:a i Karlstad.
Match om placering 5-8 på Söndagsmorgonen mot Hammarby. Slutade 1-1 vid full tid och avgjordes på straffar. De svartvita var spiksäkra
och satte sina 11-metersskott, duktige mv Kalle Westdahl tog två av HIFs stramare och blev stor matchhjälte. Målet under ordinarie tid gjordes av 97ornas specielle målskytt Felix Möller.

I match om placeringarna 5-6 fick våra grabbar bita ordentligt i gräset efter 1-5 mot Landskrona BOIS. Felix Möller målskytt igen (totalt 10) en bra helg av 97-Gänget. Bästa matcherna är den första I gruppen mot Lärje/Angered 3-2 samt placeringsmatchen mot Hammarby där det var taktiska och spelmässiga triumfer från ÖSK.

I ett bra lag Finns det alltid individuella prestationer. Felix Möller var i hysterisk målform, 10 mål på 7 st 2×25 matcher – imponerar. Johan Sjögren höll ihop försvarsspelet med stor pondus. Marcus Nydahl avslutade helgen oerhört bra mot bra motstånd, en ledartyp när han vill. Kalle i målet blandar och ger men vinner matcher åt laget när han hittar sin höga nivå.

Härnäst väntar Laxå i DM på tisdag.


110806. Seger mot Enskede.

ÖSKs 14-åringar besegrade åttondelsmotståndarna Enskede med 3-2 (två insläppta mål igen?). I kvartsfinalen blir det knappast lättare eftersom de lottats mot Helsingborgs IF. Den matchen spelas idag kl 15:30.

Tillägg kväll: Att Helsingborg brukar ställa upp med bra lag visste jag sedan tidigare. Men att skillnaden är så stor förvånar mig. ÖSK förlorade kvartsfinalen med hela 6-0 – alldeles för stora siffror för att kännas helt logiska. ÖSKarna brukar i alla fall göra några mål och de brukar inte släppa in så många sex på en 2 *25 minuters match. Men så gick det alltså den här gången. I morgon fortsätter man med placeringsmatcherna och för ÖSKarnas del innebär det att man föst möter Hammarby IF (som förlorade mot Djurgården med 2-1).

110805.
Även om BK Forwards sommarturnering spelas nästgårds ,så är det nog Sverigecupen i Karlstad, som tilldrar sig mest intresse i ÖSK-lägret. Dels för att det är en renodlad elitturnering och dels för att ÖSK i år kommer till spel med ett, lag som i alla fall på papperet bör kunna vara med och tävla i toppen

På förmiddagen har den andra omgången i gruppspelet avgjorts och för ÖSKs del hette motståndarna Gefle IF. Båda lagen vann sina inledande matcher igår kväll, så det var väl något av en liten om än tidig gruppfinalskaraktär över matchen. Glädjande nog blev det ÖSKarna som gick segrande ur den striden med siffrorna 5-2.

Vinsten innebär att ÖSKarna med en match kvar att spela redan har kvalificerat sig för A-slutspelet. Bra för lagledningen som då kan passa på att vila trötta spelare och låta de i truppen som inte ingår i den ordinarie startelvan få mera speltid.

Tillägg kväll: Det blev vinst även i den tredje matchen. FC Djursholm besegrades med siffrorna 5-2. Nu går laget vidare till A-sluttspelet som gruppetta och får där möta en grupptvåa, som blev Enskede IK. Stockholmarna brukar ha bra ungdomslag, så det kan nog bli en tuff uppgift. Lite oroväckande tycker jag det är att laget släppt in två mål i samtliga tre matcher. Det brukar vara stabilare bakåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *