Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Honduransk anfallare på ingång?

Eddie Gabriel Hernandez Padilla (Foto: La Tribuna)

Med reservation för mina och Googleöversättarens spansk-svenska kunskaper, så verkar det som om den honduranske anfallaren Eddie Hernandez är den spelare som under hösten kommer att få agera stand-in för Andreas Haddad.

Enligt den honduranska lokaltidningen La Prensa är den unge anfallaren på väg till Örebro och ÖSK på lån för resten av året. Avresan till Sverige sker under kommande vecka – möjligen på tisdag. Eller om det var i tisdags denna vecka – översättningsautomaterna verkar inte helt säkra på om det handlar om dåtid eller framtid.  Fast om det var denna vecka borde han väl redan ha dykt upp här i Örebro.

Det finns inte så värst mycket material tillgängligt om Hernandez på internet. Han är ung – bara 20 år gammal – och har regelbundet representerat Honduras på U20-nivå. Han var även uttagen Honduras trupp till Guldcupen, men fick ingen speltid under turneringen. Han har en landskamp på meritlistan. I en uppvärmningsmatch mot El Salvador inför Guldcupen blev han inbytt med ungefär en halvtimme kvar att spela.

La Prensa: Eddie Hernández iría al Orebro de Suecia
Googleöversatt: Eddie Hernandez would go to Orebro Sweden

Tillägg: Entusiasterna på Svartvitt grävde givetvis fram några YouTube klipp med Hernandez-mål på nolltid.
Youtube: Goles Edy Gabriel Hernandez
Youtube: Eddie Gabriel Hernandez Padilla

Favoritsysselsättningen tycks vara att gå upp i nickdueller med motståndarmålvakten. Dessutom verkar han ha bra fötter och kan göra mål med båda.

NA: Anfallare på gång till ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *