Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK värvar isländsk mittback

110803. Oklart om kontraktsstatus.
NA skriver nu på kvällen, att kontraktet redan är påskrivet och klart. Lennart Sjögren vill dock inte bekräfta något förrän i morgon. Oklart varför. Kanske är det så att Eidur har med sig det påskrivna kontraktet från Island i handbagaget och att Lennart gärna vill få sin kopia innan han förklarar att övergången är definitiv. Hur som helst verkar det som om det bara är formaliteter kvar innan Eidur ansluter till truppen.

110803. Mittbacksmål.
En YouTube-video från hans agent som visar att Eidur kan göra mål både med fot och med huvud – förutom att förhindra att andra gör mål. Jag gillar speciellt nickmålet, som visserligen inte är lika snyggt som volleykanonen, men som säkerligen inte är det lättaste att göra.

110802. Eidur på ingång?
Vaksamma ögon hos Svartvitt har upptäckt, att det rör på sig på Island. Nyhetssiten eyafrettir.is (Islandsnyheter) skriver, att allt nu är klart med Eidur Aaron Sigurbjörnssons övergång till ÖSK. Han spelar sin sista match med IBV i morgon onsdag och sätter sig dagen därpå på flyget till Sverige. Enligt Eyafrettir kommer han att skriva ett fyraårskontrakt med ÖSK.

Rekommendationer till spel med Örebro har han bland annat fått av Ian Jeffs och Arnór Guðjohnsen. Jag är lite förvånad över Jeffs positiva inställning. Om jag kommer ihåg rätt var hans sista tid i ÖSK inte så positiv, han fick ingen eller i alla fall lite speltid och lånades till slut tillbaka till IBV.

Eyafrettir: ”Býst við að hoppa beint inn í liðið”
Googleöversättning: ”Förväntar du dig att hoppa rakt in i laget”

110729.
NA: IBV accepterar ÖSK-bud
Eyjafrettir: Örebro og ÍBV hafa komist að samkomulagi um Eið
Dto. Google-översatt: Örebro och IBV har enats om att avlägga ed

110728. Tredje gången gillt för ÖSK.
Den isländska radions hemsida ruv.is skriver idag, att ÖSK nu kommit överens med IBV om villkoren för Eidur Aaron Sigurbjörnsson övergång till ÖSK. Efter att ha fått två bud förkastade såsom otillräckliga har ÖSK nu fått ett tredje accepterat. Om jag förstår det hela rätt så är Eidur nu eller snart på väg till Sverige och Örebro för att diskutera de personliga villkoren.

Googleöversatt nyhetsnotis: Eid Aron på väg till Sverige

Speciellt tack till den HBK-supporter som hittade först till denna nyhet.

Avdelningen för onödigt vetande: RUV är en förkortning för Ríkisútvarpið

Eiður Aron Sigurbjörnsson (Bilden från Fótbolti.net)

110725.
Visserligen skriver NA i kväll, att ÖSK jagar den
21-årige Eidur Aaron Sigurbjörnsson, men jag tror ändå att jakten inte är så intensiv, att den just kan kallas jakt. Snarare är det så att Lennart Sjögren & Co. försöker lirka loss ynglingen från IBV (Íþróttabandalag Vestmannaeyja) för lägsta möjliga peng.

Klubben skriver på sin hemsida, att ÖSK redan lagt två bud som båda avvisats som för låga. Vidare skriver IBV, att det finns ett intresse från en annan svensk klubb. Mer informationlär komma i morgondagens papperstidning.

För IBV spelar för övrigt och helt parentetiskt denna säsong åter Ian Jeffs. Det var väl därifrån han kom när han gick till ÖSK.

Enligt tidningen så försöker ÖSK även utöka truppen med en central anfallare.

4 kommentarer – kommentera

Michael Lundberg

Eftersom du är nere på träningen ibland undrar jag om du har någon info om Patrik Anttonens status? Det har varit rätt så tyst runt honom.

//ML

Ficedula hypoleuca

Nej, jag vet tyvärr inget om Patriks status. De gånger jag varit på träningen har han inte ens varit med utomhus, vilket väl tyder på att han har en lång väg kvar innan han är matchklar.

Anonym

Nej, jag vet tyvärr inget om Patriks status. De gånger jag varit på träningen har han inte ens varit med utomhus, vilket väl tyder på att han har en lång väg kvar innan han är matchklar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *