Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Anttonen tveksam till spel i år

110802. NA: Anttonen kan bli borta året ut

110727.
Bloggens utsände träffade Patrik Anttonen i anslutning till förmiddagens träning på Behrn Arena och kunde givetvis inte förbigå möjligheten, att kolla med honom hur skadeläget är. Tyvärr hade Patrik inte några goda nyheter att förmedla.

Det enda positiva är att det verkar finnas en diagnos, som till och med har ett latinskt namn. Så den sidan av problemet verkar så att säga vara under kontroll. Det negativa är att det inte går att avgöra med någon grad av säkerhet hur lång konvalescensen kommer att bli. Patrik själv verkade tveksam till om det blir något mer spel för hans del denna säsong.

Problemet i ett lekmannamässigt nötskal är att det rör sig om en inflammation som inte vill ge med sig. Det var något med en bit brosk också, som jag inte riktigt kunde sätta in i något sammanhang, men det är i alla fall inte något som går att operera. Det är bara att vänta på att inflammationen skall ge med sig och sedan börja återhämtningen mycket försiktigt. För det verkar vara så att det är den fysiska aktiviteten i samband med fotbollsträning och -spel som är orsaken bakom inflammationen. Så även när Patrik känner sig symtomfri så kommer det att ta tid att komma i slag igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *