Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Länsderby med sex poäng i potten

ÖSKs talanglag ligger när halva serien spelats obehagligt nära nedflyttningsstrecket. En poäng skiljer till nedflyttningsplacerade Götene och den egna placeringen på kvalplatsen känns inte heller särskilt bekväm. Kvällens motståndare KB Karlskoga ligger sist, men inte längre bort än att de i händelse av en seger går förbi ÖSK som då hamnar under alla strecken.

De två lagen möttes även i den förra omgången (eftersom serien vänder nu). I en på många sätt märklig match stod länsgrannarna till slut som segrare med siffrorna 4-3 efter det att ÖSKs talanger två gånger låtit en tvåmålsledning glida dem ur händerna.

KB har inför omstarten tagit in två nyförvärv, en lånespelare från Degerfors och en hemvändare från Norge. Ingen av dem är dock spelklar än, men de kommer säkert så småningom att höja karlskogingarnas slagstyrka. Desto störra anledning för ÖSKs del att verkligen jobba för en trepoängare i kväll.

Den här säsongen har det så här långt varit främst försvarsspelet som har klickat. Något som är ovanligt. Normalt brukar det vara målfabrikationen som är sparsam medan försvaret fungerat rätt bra. Men i år gäller det omvända förhållandet. En ljusning på försvarsproblemen kunde möjligen skönjas i förra veckans träningsmatch mot BK Forward. Då höll kvartetten Daniel Björnkvist, Gustav Källberg (åter efter skada), Pontus Jakobsson och Simon Karlsson tätt under första halvlek mot topplaget från div 1. I andra halvlek tvingades båda mittbackarna av plan efter att ha fått en del stryk och då gjorde Forward några mål.

I träningsmatchen mot Forward formerade Håkan Juhlin sitt lag i en traditionell 4-4-2 uppställning efter att under vårsäsongen ha konsekvent spelat i A-truppens 4-3-3. Precis som hos A-truppen för närvarande saknas en bollmottagare/avslutare centralt, vilket öppnar för den mer traditionella spelmodellen. Återstår att se hur man väljer att ställa upp i kväll.

Till matchen har man aviserat följande matchtrupp:
Simon Enqvist (mv), Claus Pedersen (mv), Daniel Björnkvist, Adam Botvidsson, Axel By, Anel Coralic, Albin Ek, Adam Eriksson, Kalle Holmberg, Pontus Jakobsson, Fedja Jelecak, Haris Karahmet, Simon Karlsson, Gustav Källberg, Kevin Larsson, Viktor Lindkvist, Miralem Malic, Muamer Sepic

Matchen spelas på Behrn Arena med start kl 19:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.