Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Engelska provspelare till ÖSK

110731. Bara utlåning aktuellt.
Birminghamtidningen Sunday Mercury skriver några rader om de två talangerna som kommer till Örebro för att träna med ÖSK en vecka. Precis som jag misstänkte rör det sig inte om spelare som är aktuella för något längre kontrakt, men gör de bra ifrån sig kan det bli aktuellt att låna dem från West Bromwich under hösten.

110728.

ÖSK skriver nu ikväll på sin hemsida, att två unga engelsmän ansluter till truppen på måndag för att provträna med klubben. Det rör sig om försvararen Paul Downing och mittfältaren Sam Mantom, båda från West Bromwich där den tidigare ÖSK-tränaren Roy Hodgson är verksam.

ÖSK: Engelsk duo på provspel i ÖSK

Jag är dock tveksam till om det handlar om spelare som ÖSK eventuellt kommer att skriva permanenta kontrakt med. Enligt en artikel hos GOAL.com har spelarna nyligen skrivit professionella kontrakt med West Bromwich Albion och i så fall lär de inte vara intresserade av att byta ner sig till allsvenskan. Men det är rätt så vanligt att de större engelska lagen lånar ut sina yngre talanger till lag i lägre serier för att de skall få speltid och erfarenheter. Förmodligen är det så i det här fallet också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.