Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust mot Forward i träningsmatch

Bra första halvlek gladde tränarna.
ÖSKs talanglag förlorade träningsmatchen mot BK Forward med 3-0, men tränaren Håkan Juhlin var ändå rätt nöjd med resultatet. Under den första halvleken, då han kunde behålla sin startelva på planen såg det riktigt stabilt och bra ut. Gästerna hade kanske ett något större bollinnehav, men det var ÖSK som skapade flest och bäst målchanser. Både Adam Botvidsson och Miralem Malic borde nog ha gjort mål på framspelningar från kanten. Adam missade dock bollen helt och hållet och Mirre sköt över. Forward å sin sida skulle nog ha haft en straff efter det att en av deras anfallare fällts bakifrån i straffområdet. Men Patrik Almqvist är inte känd för att blåsa ”i onödan” och det gjorde han inte den här gången heller.

Många byten i backlinjen i andra.
Andra halvlek fick så en olycklig start för ÖSKs del. När målvakten Simon Enqvist efter några minuter tappade bollen vid en hörna var det en motståndare som var kvickast och kunde rulla in bollen. Inte blev det bättre av att ÖSK efterhand fick lov att byta ut båda sina mittbackar och flytta in sina ytterbackar till mitten. Simon Karlsson är ju inte helt ovan vid den positionen, men det var första gången jag såg Daniel Björnkvist på den platsen. Jobbet som ytterbackar togs istället av Albin Ek och David Johansson. En helt omgjord backlinje med andra ord jämfört med hur matchen började. Av de ordinarie reservytterbackarna går David Rohlén omkring med ett båtben i paket efter en skada på landlagslägret och Axel By hade sjukanmält sig. Oskar Johansson har ju dessutom lämnat ÖSKs organisation.

Robin bäst i Forward.
Mål nr två kom när ÖSK hade bytt klart i backlinjen. Ett inspel från (tror jag) Robin Ingvarsson når fram till en anfallare som hittat en stor luckar mellan ÖSKs mittbackar. Direktskarv i mål – snyggt och distinkt. ÖSK höll sedan trots allt och med en hel del unga och oerfarna spelare spelet uppe även om de båda före detta ÖSKarna Robin Ingvarsson och Kristoffer Näfver tidvis kunde såga sig fram längs ÖSKs vänsterkant. Robin var väl Forwards bästa spelare och det var nog tur för ÖSK att han bara spelade under en del av andra halvleken. Näfver var rätt blek under stora delar av matchen sånär som på några snygga skarvningar som hans medspelare inte riktigt hängde med på. När Robin kom in och de fick spela tillsammans levde han dock upp och hotade en del mot slutet av matchen.

Matchen var på väg mot ett 0-2 resultat, men på övertid halkade Daniel Björnqvist i precis fel tillfälle ute vid sidlinjen och en Forwardsspelare fick fri lejd mot ÖSK-målet. Vinkeln var inte speciellt bra, men han kunde ändå trä in den vid bortre.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – BK Forward 0-3 (0-0).
49. 0-1
70. 0-2
91. 0-3

Laguppställning:
Målvakt: Simon Enqvist
Försvarare: Daniel Björnkvist, Gustav Källberg (62), Pontus Jakobsson (53), Simon Karlsson
Mittfält: Adam Botvidsson, Viktor Lindkvist (ut 70, in igen 84), Adam Eriksson (84), Kalle Holmberg
Anfall: Fedja Jelecak (69), Miralem Malic (46)

Ersättare: Claus Pedersen (mv), Albin Ek (53), David Johansson (62), Stefan Hannason (70), Haris Karahmet (69), Muamer Sepic (46)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.