Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fransk domare i Sarajevo

Matchdomaren Ruddy Buquet har ingenting emot att använda sina kort för att hålla ordning på planen.

Det blir Ruddy Buquet, en 34-årig fransk domare, som kommer att döma matchen mellan ÖSK och FK Sarajevo. Såvitt jag kan se blir det hans första uppdrag som huvuddomare i denna typ av matcher. Internationellt har han dock redan dömt ett antal gånger på U21- och U19-nivåerna.

I den franska ligan, i vilken han verkat i tre år, har han gjort sig känd som en domare som gärna visar sina kort. På 52 matcher under de tre senaste säsongerna i den franska högstaligan har han visat upp det gula kortet 190 gånger. Gulrött har det blivit vid 10 tillfällen och rött rakt av tre gånger. Uppgifterna om antalet kort varierar en del mellan olika internetsiter – det verkar vara gränsdragningen mellan gult och gulrött som behandlats olika. Hur som helt – det verkar vara en domare som inte tvekar att utdela varningar. Han snittar på fyra i den franska ligan.

Tidigare i år dömde han bland annat en U19-match mellan Serbien och Moldavien. Då visade han sitt gula kort vid sju tillfällen och det röda vid ett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.