Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

På träning den 16 juli

Marcus Astvald tränar inför GAIS borta.

Det är underligt det här med att titta på, när ÖSK tränar. Så länge som det går bra för laget lockar träningarna inte alls – om det inte är så att någon lycksökare anslutit till truppen för att få testa Sixtens och Lasses passningsövningar. Men när det tar emot i allsvenskan blir träningarna plötsligt mycket intressantare. Då vill jag kolla vilka spelare som finns tillgängliga, om det finns några tecken på att de som är/varit skadade eller sjuka är på väg tillbaka och att det helst inte uppstått några nya hål i den förväntade startelvan.

Fast det verkar som om det nästan bara är jag som har den relationen till ÖSKs träningar. Idag satt jag ensam på norra och på södra var det kanske 2-3 intresserade.

Till kategorin ”på väg tillbaka” kan man räkna William Atashkadeh. Han indikerade ju redan tidigare i veckan, att han räknar med att vara tillgänglig för matchen mot GAIS och det verkar han att kunna bli. Han körde igenom hela träningspasset inklusive minilagspelet på slutet och det bör innebära att han är spelklar igen. Ute på planen och lufsade var även Andreas Haddad, men han fick lov att lämna de övriga så fort det kom med bollar i träningsarbetet. Under resten av passet körde han lite löpning med riktningsändringar under överinseende av Urban Juneholm. Jag har svårt att se att han skulle kunna vara i matchform till på torsdag.

På minussidan noterade jag att det börjar bli ont om högerbackar. Patrik Anttonen syntes som vanligt inte till och det gjorde inte heller hans stand-in Tommy Wirtanen. Patrik Haginge är ju dessutom minst i några veckor till låst vid mittbackspositionen.

Paulinho rörde inte heller någon boll under hela passet utan joggade/sprang i stället. Fast det såg inte ut att vara något större fel på honom – det såg smidigt och lättlöpt ut för honom.

Kihlberg fick jag inte riktigt koll på. Möjligen var han med på övningarna utan boll och avvek sedan, men jag är inte säker på det.

På det hela taget såg det mesta om inte lättsamt så i alla fall inte jättejobbigt ut. Nu skall man ju i och för sig ha i åtanke att det idag – för de som spelade matchen i torsdags – egentligen enligt ÖSKs träningsupplägg skulle ha varit en vilodag. Så att man inte körde så hårt samt att en del stod över helt eller delvis är kanske inte så konstigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *