Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träningsmatch för Söder

ÖSK Söders herrlag har formellt sett fortfarande sommarledigt. Vilket inte hindrar att de i eftermiddag spelar en ”träningsmatch” mot KIF Örebro. Initiativtagare lär allsvenskorna ha varit. Matchen spelas på Ekäng med start kl. 16:30.

Tillägg: Matchen som spelades i ett något förlängt ishockeyformat (3*25) slutade med en vinst för ÖSK Söder med siffrorna 5-3. KIFs damlag gjorde en bra match och hämtade faktiskt upp ett 5-1 underläge till slutresultatet 5-3. Tur kanske att det inte var 2*45.

Johan Gynnhammar gjorde 1-0 nästan på en gång när han sprang igenom och det såg ut att kunna bli en enkel match. Det blev det inte utan tjejerna stängde av mittfältet på gränsen till hermetiskt, vilket gjorde att Söders backlinje rullade boll i nästan lika stor utsträckning som ÖSKs A-lag brukar göra. Dessutom utjämnade KIFarna på straff innan den första perioden var över.

I andra perioden satte KIF in VM-spelaren Sarah Michael och ÖSK Lukman Murad. Det gjorde att anfallen åt båda håll blev spetsigare. Michael gav en hel del jobb åt ÖSKarna och KIFs försvar visste varken ut eller in när Lukman hotade. Ofta lyckades de dock avväpna honom efter att första ha omringat honom och sedan tagig hand om bollen. Det var tidvis en svart mur framför KIFs straffområde. Nåväl, Lukmans inbyte gjorde dock att matchbilden svängde över i Söders favör igen. ÖSK gick upp till 4-1 genom två mål av Lukman själv och ett mål av Stefan Hannason framspelad av Lukman (om jag såg och kommer ihåg rätt). I tredje gjorde sedan Benjamin Andersson 5-1 efter det att han vikit in från kanten och skjutit ett hårt skott från distans. KIF hade bytt in landslagsmålvakten Nina Fellbrandt. Men hon var chanslös på det skottet.

Trots det hopplösa underläget gav sig inte KIFarna utan de verkade tycka att det var riktigt roligt att spela boll och de kunde faktiskt göra två spelmål också innan tiden var ute. ÖSKarna å sin sida blev lite väl själviska efter det femte målet och verkade ha glömt bort att fotboll trots allt är ett lagspel. De flesta försökte göra mål på egen hand och då blir det sällan några mål alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.