Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Amerikan träningsspelar med talanglaget

110714. Imponerade inte på Julle.
Papperstidningen skriver några rader om Nate Weiss idag. Mest handlar det om vad han gjort tidigare i sina försök att etablera sig som fotbollsarbetare. När det gäller matchen igår så förlorade talangerna med 3-2 efter att ha lett i halvtid med 2-1. Ett godkänt resultat mot serieledarna i div 2 Östra Svealand. Bra att man inte släppte in ”en massa mål” i början av matchen. Surt att man gjorde det mot slutet i stället. ÖSK spelade dock med ett rätt uttunnat lag, tror jag.

Beträffande Weiss insats var Håkan Juhlin inte direkt översvallande. Till tidningen säger han:
– Weiss började som högerforward och var väl sådär, men han spelade ju 60 minuter med Sirius dagen innan. Han spelade en halvlek och det är svårt att dra några växlar av det. Jag såg inte hans kvaliteter i alla fall.

Håkan är ju normalt mycket diplomatisk i sina omdömen, så det uttalandet får nog anses som en rätt grov sågning. Till Weiss försvar får man väl anföra, att han normalt sett inte spelar i anfaller utan i backlinjen eller på mittfältet.

110713.
NA skriver, att amerikanen Nate Weiss kommer att spela med ÖSK Ungdom, då laget i kväll i Eskilstuna möter City. Enligt Arvi Taaler handlar det dock inte om något traditionell provspel. Det verkar inte vara aktuellt att låta Weiss träna med A-truppen och egentligen inte med U-truppen heller. Det var bara så, att man hade lite tunt med folk hos talangerna, så när möjligheten dök upp tog man vara på den.

Håkan Juhlin berättade idag (utan att nämna något om Weiss), att det blir ett ungt lag som reser till Eskilstuna i kväll, så det kan mycket väl ha funnits en lucka att fylla. Dessutom skadar det ju inte att i alla fall få en titt på Weiss utifall det finns något som tyder på att han skulle kunna vara av intresse.

Enligt NA spelar Weiss för tillfället med Tenhults IF, men det är möjligt att han lämnat klubben nu, eftersom han inte längre finns med i den trupp som är utlagd på deras hemsida.

Igår provspelade han med Sirius mot Leicester och sade efter matchen till lokalpressen, att han helst av allt vill spela med Sirius. I samma andetag slapp det ur honom att han idag skall provspela med ÖSK. Att det rörde sig om talanglaget verkar han dock inte ha nämnt (eller reportern inte uppfattat). Tidigare har Weiss bland annat försökt sig på att få in en fot hos Djurgården resp. Jönköping Södra.

Uppsala Nya Tidning: Provspelaren: ”Jag vill spela i Sirius”
Yanks Abroad har en artikel om hans tid i Lettland samt en del annat om hans bakgrund: Weiss reflects on season in Latvia.

Jag skulle tro, att om han är villig och kapabel att komma till Örebro samt försörja sig själv, så skulle man nog kunna tänka sig att ta in honom i talangtruppen. Där skulle det nog behövas en eller två spelare som är lite äldre och som kan ta tag i saker och ting, när det börjar svaja alltför mycket. Men om Weiss är intresserad är tveksamt – han verkar att sikta högre upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.