Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ghananer ingenting för Sixten

Som jag misstänkte efter att ha sett de två ghananerna i träning så lyckades de inte övertyga ÖSKs tränarstab om att deras fotbollsmässiga kvaliteter håller allsvensk klass. Mittbacken Alex Agorbia tyckte Sixten var för långsam medan han var något mer positiv till mittfältaren Rennell Adjetey. Hos den senare såg han dock brister i det längre passningsspelet – nog så viktigt för en mittfältare.

När det gäller den amerikanske mittbacken Austin Berry är tongångarna positivare, men eftersom denne hur som helst inte är aktuell förrän till nästa säsong så kan man nog avskriva honom också. Det är ju nu ÖSK kommer att behöva fylla på i backförrådet, så när Berry blir tillgänglig finns det förhoppningsvis inte längre något behov.

NA: Sixten tvekar om provspelare

En rätt missvisande rubrik hos NA, tycker jag. Det verkar väl vara helt klart, att Sixten inte ser dessa spelare som en förstärkning. Dessutom uttalar sig folk i den här situationen vanligtvis positivare än vad som är motiverat. Man vill inte bränna några broar hos de agenter/förmedlare som plockar fram förslagen. Nästa gång kan de ha någon som känns hetare.

Men jag kan inte låta bli att fungera över varför Bosse Andersson släpar hit två ghananer som inte ens håller allsvensk klass. Jag kan förstå, att sådant kan ske när agenten/importören inte känner den svenska spelarmarknaden och vilken nivå den håller. Men om det är något Djurgårdens före detta sportchef ska ha koll på, så är det väl just det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *