Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träning den 6 juli

Austin Berry i klassisk mittbacksställning. I bakgrunden Valdet Rama med löparskor. (För alla bilder gäller som vanligt att man skall klicka minst en gång på dem för få dem skarpare).

Eyravallsbloggen sände iväg sin cykelburne rapportör för att testa ett nytt kameraobjektiv under fotbollsmässiga förhållanden. Vad var då naturligare än att bege sig till Behrn Arena för att kolla in den enda live-fotboll som för närvarande bedrivs i kommunen (om man undantar Johns målvaktsskola).

Bloggen lyckades med god marginal undvika uppvärmningsövningarna och ankom när trupp och provtränarna tagit sig fram till de obligatoriska passningsövningarna. Sådana verkar ju alltid stå på programmet oberoende av kalendermånad och väderlek. Inte för att man alltid tycker sig märka att övningarna fått genomslag i det allsvenska spelet, fast det kanske är därför som man tränar dem så flitigt.

Vart tog bollen vägen? Varken Rennell Adjetey eller någon av hemmaspelarna verkar ha riktigt koll på läget.

Hela gänget var på ett eller annat sätt på plats. Olycksfågeln Marcus Astvald gick några varv runt planen och berättade vid förbipasserandet, att foten fortfarande är svullen och att han ännu inte kan springa. Springa kunde dock Valdet Rama göra, som inte heller han deltog i i passningslekarna. Efter ha löpt klart fick han och Mackan lov att underkasta sig extra fysträning under ledning och överinseende av Thomas Andersson. Till och med passningsövningarna är nog roligare. Inomhus tränade av allt att döma Patrik Anttonen och Andreas Haddad, som båda kom ut i solen en stund mot slutet. Magnus Wikström slutligen, som fick sig en ordenlig smäll mot Elfsborg, såg helt ok ut och deltog med liv och lust i alla träningsmomenten.

En sammanbiten Alex Agorbia

De två ghananerna stack väl inte ut på något särskilt sätt. Visserligen är det svårt att bilda sig en uppfattning hur folk fungerar i spel av hur de beter sig under ett av ÖSKs träningspass, men det var i alla fall inte något som stack ut i deras framträdande.

Detsamma gällde för övrigt den provspelande mittbacken Austin Berry från Louisville. Nu är det ju extra svårt att utvärdera mittbackar under ÖSKs träningar. De står just mest stilla och sparkar ibland bort förlupna bollar eller i alla fall något åt det hållet. Känns dock inte jättehet – någon Mikael Almebäck 2.0 är han inte.

 

Simon Nurme ser fram emot att (med benäget bistånd från Stefan Johannessons sida) få starta en allsvensk match. För första gången i sin fotbollskarriär.

NA: Astvald kastade kryckorna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.